Председник Србије Александар Вучић је рекао шта ће Србија урадити са обрачунима миграната на северу земље уколико МУП не реши тај проблем.

Рано јутрос је дошло до пуцњаве код Хоргоша када су страдала три мигранта у објектима некадашњег пољопривредног добра “Бачка”. Тим поводом, председник Србије Александар Вучић је рекао шта ће урадити држава уколико се тај проблем не реши у скорије време због забринутости грађана у том делу земље.

„То су њихови међусобни обрачуни, али да будем сасвим отворен – није први пут да сам данас причао са министром унутрашњих послова. Имам поверење у српску полицију и српске полицајце, али рекао сам министру Гашићу ‘Или ћете да урадите ствари које морате да урадите, или ћете ми рећи да нисте то у стању и склонити се, увешћу војску, то ћемо да рашчистимо, похапсимо и сместимо иза решетака док сте рекли кекс у року од 24 сата, све.

„Само ми реците јесте ли способни или не. Ако нисте способни, немате довољно снага? Реците ми, нема проблема, ја ћу донети одлуку о делимичном ангажману наших снага одбране, што имам право по уставу и завршићемо то за 24 сата. И више никад им неће пасти на памет да се тако понашају, да користе територију Републике Србије за своје обрачуне. Шта да раде људи у Хоргошу, Kањижи, Суботици? Наравно да су забринути. Разговарам са Иштваном Пастором, тамо имате Србе и Мађаре пођеднако и наравно да су људи забринути. Шта да раде људи на салашима? Шта да раде људи у пограничном појасу? Нема ко да их штити, већ кад чујемо да су убијени, е онда се појави велики број полицајаца. Или сте способни или нисте – ако нисте, увешћемо војску и завршићемо то. И многе друге земље су уводиле војску, од Мађарске и Аустрије, када је то било потребно. Kад будемо увели војску, видећете како ће и ти шверцери и криминалци, наши и туђи, а и мигранти криминалци наоружани аутоматским пушкама и пиштољима… Положиће оружје и нестаће са тог подручја у једном дану“, рекао је Вучић.

Вучић је послао поруку грађанима са севера Србије. Рекао је да ће се проблем решити „на један или на други начин“.

„Постараћемо се на један или на други начин. Сит сам обећања да ће све бити у најбољем реду, очигледно није – или једно или друго, завршићемо то. И то је брига о људима. Лепо је нама у Београду где је безбедност на највишем нивоу, много већа него у Лондону, Берлину, европским метрополама, али шта да раде људи у Хоргошу и Kажњижи? Па, то је Србија. Нисам сигуран да ово у МУП-у желе да чују, али чули су“, закључио је председник Србије.

Оставите Коментар