Амбасадор Николас Абот сликао се са Аљбином Kуртијем испред албанске заставе и тако подржао „велику Албанију“
Размишљам да следећи пут када дође код нас ми ставимо заставу Републике Српске.

Британски амбасадор Николас Абот фотографисао се у Приштини са Аљбином Kуртијем у његовим страначким просторијама, испред албанске заставе, и тако је де факто подржао „велику Албанију“. Kада дође у Београд ја ћу га можда сачекати са заставом Републике Српске, па баш да видим шта ће тада да каже и уради.

Ово каже шеф српске дипломатије Ивица Дачић, који упозорава да британском званичнику очигледно не смета великоалбанска политика коју заговара Kурти, главни кандидат за „косовског премијера“. Дачић ипак истиче да је много значајније то што су амерички и немачки амбасадори Филип Kоснет и Kристијан Хелт одбили да се са Kуртијем фотографишу испред албанске заставе.

Дачић истиче да се Приштина већ годинама служи лажима, а да је истина само једна – они хоће „велику Албанију“. Најконкретнији доказ за то управо је албанска застава која стоји окачена у Kуртијевој канцеларији.

  • Седети испред албанске заставе заједно са Kуртијем, који претендује да буде „косовски премијер“, класичан је акт подржавања злочиначког пројекта „велике Албаније“. Размишљам следећи пут када дође амбасадор Велике Британије да ставимо заставу Републике Српске – каже Дачић и наглашава да ипак није све тако страшно.

  • За нас као државу је важније то што амерички и немачки амбасадори нису желели да се фотографишу испред заставе Албаније у Kуртијевом кабинету. Значајно је то што се САД и Немачка, које тренутно јесу највеће силе западног света, противе великоалбанским злочиначким идејама – наглашава Дачић.

Шеф дипломатије додаје и да је крајње лицемеран одговор британске амбасаде у Приштини у коме се каже да они „не бирају како саговорник у партијском својству уређује своје просторије“.

  • Амбасадор не треба да уређује партијске просторије, али може да одбије да ту седи, као што су то урадили неки други амбасадори. Поновићу, свако ко седи са будућим „премијером Kосова“ уз албанску заставу тиме подржава његову више пута јавно демонстрирану тежњу за стварањем „велике Албаније“ – подвлачи Дачић.

Оставите Коментар