После драматичних сцена у Косовској Митровици и упада јединица РОСУ, које су кулминирале рањаваљем Србина од стране албанских специјалаца, председник Србије Александар Вучић одлучио је да се хитно састане са представницима нашег народа на Косову и Метохији.

Како Informer.rs сазнаје, председник Србије и Влада Србије донеће данас одлуку да уколико НАТО, односно КФОР не реагује у року од 24 сата и не заштити угрожено српско становништво на КиМ, то учини Војска Србије!

Председник Вучић је стигао у гарнизон Војске Србије у Рашки, где је обишао војнике, а затим ће обићи и јединице Жандармерије у тој области.

Председник Србије Александар Вучић је, гостујући у емисији „Хит Твит“ на ТВ Пинк 26. септембра, већ говорио о таквој могућности.

Председник је додао да Србија својим трупама неће улазити на Косову и Метохију и да ће чекати НАТО 24 сата да реагује у случају погрома. Ако НАТО не реагује, Србија ће реаговати.

  • Србија је само подигла борбену готовост, а не војску и полицију. Србија није ушла на територију Косова и Метохије због Кумановског споразума – рекао је Вучић.

Leave a Reply