У СЛУЧАЈУ њиховог војног сукоба – руска војска била би у стању да оружане снаге Пољске порази за само 20 дана.

До овог закључка дошао је доктор војних наука Константин Сивков, заменик председника Руске академије ракетних и артиљеријских наука.

„Оружане снаге Русије, са својим савременим наоружањем и војном опремом, супериорне су пољској армији. Дође ли до рата – брзо ћемо победити Пољаке. Не за четири дана, али ће за то 20 дана бити довољно. Америчко оружје у том рату не би одигрaло велику улогу“, рекао је Сивков.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Навео је да амерички вишецевни ракетни бацачи M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) јесу високомобилни, али да су три пута су инфериорнији по борбеном потенцијалу од руских ракетних система Искандер.

Сергеј Шојгу, Владимир Путин и Валериј Герасимов

„И амерички ракетни ПВО/ПРО системи Patriot такође су знатно инфериорнији у односу на С-400. Амерички ловац пете генерације F-35 (Lightning II) јесте сјајна машина, али је прескупа, па је мало вероватно да ће Американци Пољаке снабдевати својим најмодернијим наоружањем“ – уверен је Сивков.

Он је указао и да су у Пољској, на истоку те земље, одржани штапски маневри „Зима-2020“ – највећа таква војна вежба, односно условни рат, након 1989-те, који су пољски генерали изгубили за само пет дана.

А имали су задатак да ту – уз границе Белорусије и Русије – држе одбрану безмало месец дана.

Оставите Коментар