Марко Бато Царевић специјалцима уступио свој утоваривач, којим су разбили блокаде путева током устоличења митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру

У готово филмској акцији устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу учествовао је и Марко Бато Царевић, градоначелник Будве, који је специјалцима уступио своју грађевинску машину – утоваривач, којим су разбијене барикаде.

Царевић се, када су га специјалци питали да ли може да им да машину, али и да ли жели на тај начин да уђе у целу ту причу, насмејао и рекао да би за патријарха Порфирија и митрополита Јоаникија сам, ако треба, возио утоваривач од Будве до Београда.

И сам би возио – Kада су специјалци позвали Царевића, јер су једино њега проценили да је од поверења и да ће ићи до краја, и питали да ли сме да им да грађевинску машину којом би разбили барикаде, градоначелник Будве се насмејао и рекао да за патријарха и митрополита може сам да иде машином од Будве до Београда. Рекао је: „Ако треба, за патријарха и митрополита и да се погине“, и ако и не врате машину, никакав проблем – каже добро обавештен извор Kурира. Први човек Будве је довезао машину на договорено место, где је она била сакривена наредних пет сати, а онда је возач машине (касније одређен) чекао сигнал у строгој тајности.

Пред почетак акције на барикадама су се налазили један шлепер хладњаче, пет аутомобила, гомила гума, верује се да су истоварене из целог једног камиона, колико их је било, и грађевинска машина утоваривач, њихов. Демонстранти су били убеђени да не постоји неко ко то може да прође – истиче извор нашег листа и додаје: – Царевићева машина је пробила барикаде, прошла кроз упаљене гуме, које су гореле пламеном и изнад саме машине.

Оставите Коментар