Режим Црне Горе настава прогон свештенства Српске православне цркве.
У Бијелом Пољу је полиција после величанственог мирог протеста грађана који су протестовали због шиканирања свештеник Епархије будимљанско-никшићке, али и бахатог понашања полиције која малтретира вернике приликом одласка на службе божије у храмове СПЦ, почела се привђењем свештеника и “неподобнох“ грађана.

На “информативни разговор“ приведени су бјелопољски парох, протојереј ставрофор Дарко Пејић, старешина Цркве Светих апостола Петра и Павла где је настало Мирослављенов јеванђеqе и свештених Синиша Јанковић.

Ухапшен је и активиста ДФ и председник омладине Дмеократске народне партије радован Ракочевић, који је “осумњичен“ да је организатор окупљања око 2.000 Бјелопољаца.

Режим Црне Горе настава прогон свештенства Српске православне цркве. Након што је никшићка полиција привела владику Јоаникија и свештенство, у Тивту је вечерас приведен отац Миајло Бацковић.

‼️СРАМНО! ПРИВОДЕ И У ТИВТУ: Службеници управе полиције у Тивту су ухапсили и оца Михајла Бацковића.Вечерас је на…

Gepostet von Marko Milačić – Prava Crna Gora am Dienstag, 12. Mai 2020
  • Браћо и сестре Михољске, Тивћани, наш духовни отац, друг, брат Миајло налази се у станици полиције Тиват. Разлог је литија Св. Василију Острошком коју је Бока одслужила у аутомобилима. Оца Миајла управо воде пред суд за прекршаје – саопштила је Ива Бајковић.
--

Leave a Reply