Бивши командант Армије БиХ Насер Орић, који је пред Судом у БиХ оптужен за монструозне злочине над Србима, поново прети крвавим ратом!

Танјуг
Танјуг

Орић је током предавања на Исламском педагошком факултету у Зеници отворено поручио да ће нови сукоб избити ‘много брже него што се очекује’. Некадашњи командант Армије БиХ није пропустио прилику и да оптужи Србију за наводни геноцид у Подрињу који је почињен пре избијања рата (?!?).

– Мени када су причали, мислио сам да рата више никада неће бити. Али следећи рат ће се десити мало брже него што смо га ми дочекали. То вам ја кажем! Што каже Матија Бећковић, њихов, српски академик, ћераћемо се још. Свега ће бити осим тога да се нећемо ћерати – рекао је Орић, чиме је директно запретио новим ратом.

Цитира Бећковића!

Што каже Матија Бећковић, српски академик, ћераћемо се још. Свега ће бити осим тога да се нећемо ћерати

Насер Орић

Коментаришући овај скандал, аналитичар из Бањалуке Анђелко Козомара каже да је Орић маргинална личност чак и међу Бошњацима и да не може да поведе рат ни у свом селу.

– Ратнохушкачке изјаве које даје Орићу су једини начин да доспе у медије мимо суђења за ратне злочине. Он тако подилази најекстремнијим слојевима Бошњака. Познато је да је био и остао војник НАТО пакта, па ће зато новог рата у БиХ бити тек када и ако они одлуче. Дакле, Орић и његови истомишљеници који сањају војно уништење Републике Српске о томе неће одлучивати – закључује Козомара.

К. В.

Извор: informer.rs