Српски младић Немања Митровић (19) из Бабиног Моста код Обилића избоден је касно синоћ у раме и у пределу врата од стране локалне албанске породице која их већ дуже време малтретира.

Са Немањом је по рукама и стомаку исечен и његов отац Саша који је покушао да одбрани сина, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије.

Отац и син, како се наводи, превезени су у КБЦ Приштина, а током ноћи транспортовани су у КБЦ Косовска Митровица, где је Немањи урађена комплетна дијагностика и он је смештен на одељење хирургије. Са њима су ноћас све време били и представници Привременог органа општине Обилић не би ли им пружили помоћ и подршку. 

– Према речима очевидаца, Немању су нападачи пресрели на улици, а реч је о породици Шабани која је већ напала млађег малолетног сина Митровића. Тада су га за Ускрс пресрели на улици и претили му ножем, а дете тек пуком срећом није повређено. Авдулах Шабани је познат по малтретирању Срба и разбојништву у овом месту, али пролази без санкција годинама. Очигледно је да за нападаче на Србе нема адекватне санкције и Канцеларија за КиМ захтева најстрожу казну за починиоца – каже се у саопштењу.

Иако је Канцеларија за КиМ и приликом првог напада апеловала и захтевала од међународних мисија да овом случају приступе најодговорније, указује се да је инцидент кулминирао у отворено рањавање старијег сина Немање. 

– Нема сумње да је напад на Митровиће последица антисрпске политике и неодговорних, запаљивих изјава које свакодневно стижу из Приштине и Аљбина Куртија који Србима на тај начин црта мету на челу. Овај дубоко забрињавајући инцидент уплашио је и онеспокојио Србе у овој српској средини који се не осећају безбедно ни на свом кућном прагу. Канцеларија за Косово и Метохију помоћи ће породици Митровић, али захтева од међународних мисија на КиМ да стану на крај бахатим албанским породицама које тероришу српски народ у покрајини и да без одлагања примене адекватне мере из свог мандата и надлежности и контектно – пруже пуну заштиту породици Митровић! – каже се у саопштењу.

Оставите Коментар