Неколико десетина грађана Северне Kосовске Митровице прошетало је вечерас градским шеталиштем у знак протеста због, како су навели, све учесталијих напада на Србе и њихову имовину.

Протест је завршен после шетње до главног моста на Ибру и није било инцидената, а присутни су се након протеста мирно разишли, јавља Kосово онлајн.

Један од учесника скупа Александар Арсенијевић рекао је да се од почетка године десило више од 70 инцидената над српским становништвом на Kосову.
„Пре два месеца су испребијани момци у Митровици, испребијани су и момци у Грачаници, терористички напад код Техничке школе и сада случај пребијања малог Николе чије речи да никада неће отићи са ових простора охрабрују, не само мене, већ све нас“, рекао је Арсенијевић.

Kако наводи, у сваком Србину на Kосову постоји страх како ће неко тумачити њихово слободно право на обилазак манастира, пријатеља, родбине.

„Ово хапшење које се десило на Видовдан улива страх код свих људи, мојих пријатеља. Шта ће се десити ако сутра одемо у посету неком манастиру, да ли ће то бити по изјавама министара из косовске владе храњење национализма? Иза мене није национализам већ млади људи који све нас охрабрују да останемо овде и да гледамо своју будућност која није под туђим чизмама и пендрецима, већ да живимо у миру и у слози и нећемо дозволити да се и у будућности дешавају овакве ствари“, наводи он.

Арсенијевић позива и представнике медународне заједнице да обрате пажњу на све израженији пораст албанског национализма.

Оставите Коментар