Албанци су претили Новаку јер је рекао да је Косово Србија, открила је Дијана Ђоковић, мајка светског броја један, досад непознате детаље из живота тениског шампиона.

Дијана Ђоковић, мајка нашег најбољег спортисте свих времена Новака Ђоковића, говорила је у емисији „Мајке шампиона“ на ТВ „Арена спорт“ о његовој каријери.

Она је изнела неке од најтежих момената у животу када је породица Ђоковић уз много одрицања успела Новака да изведе на прави пут, инвестирајући све у његову каријеру, а на крају се то и исплатило, пошто је постао један од највећих тенисера свих времена.

Дијана Ђоковић открила је и да је Новаку због његових ставова била угрожена безбедност.

„Имао је претње Албанаца јер је рекао да је Косово Србија“, навела је Дијана Ђоковић. Објаснила је да се то догађало 2009. године.

„Тада су нас чували припадници Скотланд јарда и била сам уплашена. Изгубио је од Сафина јер је био под притиском. О томе нисмо причали, али то су тренуци када се заиста бојиш за породицу. Такође, деца из комшилука, наркомани су ми, по причи једне жене, хтели да отму куче и траже откуп“, присетила се Дијана Ђоковић.

Она је открила и да је Новак увек сматрао да је „здравље на првом месту“ и да је имао и девијацију носа, потом је открио да је нетолерантан на глутен, а да никад није предао меч намерно.

Присетила се меча против Надала у Вимблдону из 2007. године.

„Целу ноћ смо му стављали облоге, једва је ходао у папучама. Први сет га је развалио са 6:2. Али, када је тражио тајм-аут да превије ране од жуљева, Рафа је видео крв, много више га је шетао и морао је да преда“, присетила се Дијана.

Као најтежи пораз истакла је онај у првом колу на Олимпијским играма 2016. године, поручивши да су то „највеће сузе које је видела“, пошто је Новак мислио да је тако „изневерио“ Србију.

Оставите Коментар