Православни свештеник Радослав Даниловић, који је почетком 20. века прешао у ислам и променио име у Јусуф, ни мање ни више је него прадеда премијера лажне државе Хашима Тачија, тврди блогер на сајту Балканоид!

За своје тврдње блогер износи и доказе у виду писма митровичког хоџе – Турчина Муле Ибрахима, муфтији у Скопљу, у коме наводи да је праву веру, ислам, примио поп из Србице Радослав Даниловић.

„Примио је име Јусуф, а важи за веома угледног човека међу својим каурима. Многи су тамо у његовој парохији пошли његовим стопама и примили праву веру. Ја му не смем веровати, каурин је каурин, држим га на удаљености“, стоји у писму хоџе Муле Ибрахима, које се у оригиналном рукопису чува у историјском архиву Турске у Анкари.

Други документ који доказује Тачијеву повезаност с Јусуфом Тачијем чува се у библиотеци манастира Хиландар, а датира из 1898. године, из манастира Соколица. „То је списак свештеника и пароха. Kао парох србички, на списку стоји поп Радослав Даниловић, који је један од најревноснијих и најбољих свештеника“, наводи се у списку. Блогер истиче да се 14 година након прављења овог списка тај исти поп Радослав преобратио у ислам.

– Примивши ислам, поред жене, попадије са којом је живео, Јусуф Тачи се жени Арнауткињом из неког засеока са Ћићевице. Она умире на порођају с првим дететом. Тек с другом Арнауткињом, која је била из Глоговца, добија деду Хашима Тачија и још четворо деце. Иако као муслиман није добио верску управу над становништвом, већину својих парохијана успео је да преобрати у ислам, вероватно се надајући да ће постати хоџа и поново добити верску управу ту у Србици. До краја живота, 1929. године, то није успео – објашњава блогер.

Kрсна слава Митровдан

Kрсна слава Даниловића је била Митровдан, а Хашим Тачи веома добро зна за своје порекло, али га крије из политичких разлога. На Митровдан, свестан да му је то слава, Тачи ништа не ради. Не долази на посао – тврди блогер и додаје да је током рата у главном штабу УЧK у селу Брего Хоџес, револтиран због неуспеха команданата, на једном од састанака то јавно и рекао. Ви Шиптари сте неспособни, а имате велику срећу што вас водим јер имам српске крви – преноси блогер Тачијево признање.

Појавили се сведоци

У емисији локалне телевизије у Пећи 2005. године сведоци су јавно говорили о српском пореклу премијера Kосова. Један сведок је исмејан, сви присутни су осули дрвље и камење на њега, док га је водитељка јавно питала да ли се дрогира или је под утицајем алкохола. Након многобројних претњи упућиваних њему и његовој породици, тај сведок је побегао са Kосмета и затражио и добио политички азил у Бразилу. Сада живи у Сао Паулу – закључио је блогер