Енергетски блок, који ће од априла месеца, према најавама Албанаца, формирати Приштина и Тирана, није само један од сегмената стварања Велике Албаније, већ и перфидан начин да се Србима одузму “Газиводе” и “Валач”!

План о одузимању Газивода и Валача Србији је део вишегодишњег, неоствареног плана косовских Албанаца да отму српску имовину и успоставе потпуну контролу над севером покрајине.

Ово су, укратко, циљеви последњег потеза лажне државе Kосово, чији је “Оператор система и тржишта електричне енергије (KОСТТ)” у уторак у Тирани потписао споразум са албанским “Оператором преносног система (ОСТ)”. Још једно грубо кршење Бриселског споразума од стране Приштине догодило се уз знање Европске мреже оператора преносних система електричне енергије.

Да се не ради само о кршењу Бриселског споразума, који Албанци ни у Приштини, али ни у Тирани никад нису поштовали, казују наши извори с Kосова.

– Албанци имају план да спровођењем енергетског блока Албаније и Kосова полако заузму контролу над Газиводама и Валачем. У који ће само један дан под изговором да Срби ометају рад енергетског система Kосова упасти наоружани и на силу их одузети – каже нам наш извор.

Улазак у исти енергетски блок са Тираном још једна је степеница ка остварењу пројекта “велике Албаније”, на шта ЕУ такође и даље остаје нема. Приштина и Тирана већ су договорили заједничку царинску контролу, тзв. Kосово је добило терминал у луци Драч, имају заједничке дипломатске мисије и споразум о војној сарадњи.

Оставите Коментар