Шпенд Ахмети председник Покрета социјалдемократа на Косову и Метохији изјавио је да његова странка спремна да подигне предлог за рушење тзв. косовске владе. Ако Самоопредељење и Демократски савез Косова не желе отворе пут за смену владе, то може да уради СДП, наглашава он.

“Нас су оптужили у скупштини “Ви чувате ову владу на власти“. Дарадан Сејдиу(Самоопредељење) је дао 12 потписа у скупштини и ја јавно да кажем да имају 12 потписа, 12 гласова за рушење ове владе у тренутку када траже од нас да им дамо потписе. Ако они неће да раде, нека траже од нас, ми покрећемо гласање.“, објашњава он за “Зери“. Ахмети је оценио да изборе на Космету може да проузрокује или оставка владе или покретање гласања о поверењу у парламенту где је потребна већина посланика.

“Били смо потпуно отворени. Као Покрет социјалдемократа гледамо наше интересе као странка, желели бисмо да имамо неколико месеци припреме, да се консолидујемо, али интерес Косова је изнад интереса странке. Мислим да ова влада не треба да остане ни дан више.“, закључио је.

М.Ћурчић

Извор: vidovdan.org

Leave a Reply