Доскорашњи директор Безбедносно-информативне агенције Александар Вулин истакао је гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк да је поднео оставку на чело БИА да не би постао формално оправдање за нешто ружно што је требало да се Србији догоди, те да су му Србија и српски народ пречи од сваке функције.

„Било је или моја функција или санкције Србији, па боље моја функција. Председник Вучић који не попушта под притисцима странаца ми је рекао да сам одлучим. Наравно да сам донео одлуку да је боље да се склоним ја, него да будем формално оправдање за нешто ружно што би могло да се деси Србији. Санкције према мени нису промениле однос САД-а и колективног Запада према Србији, али смо добили време, купили смо време. То би урадио сваки одговоран човек“, казао је Александар Вулин.

Александар Вулин је нагласио да шта год буде радио у животу неће одустати од борбе за националне интересе Србије и борбе за социјалну правду.

„Моја борба за српски свет, моја борба за идеале социјалне правде не може тек тако да нестане, то је мој живот. Шта год будем радио у животу чинићу то као заговорник стварања српског света и као борац за социјалну правду, то сам ја.

Ја не могу да постанем део жутог олоша, ја не могу да постанем део петооктобарских пучиста, шта год радио у животу, ја не могу да променим своју идеју и идеологију. Ја не могу да будем противник Александра Вучића, кад све што смо у животу радили, радили смо заједно, верујући у идеју слободне, независне и суверене Србије. Не разумем људе који тако лако могу да мењају стране“, поручио је доскорашњи директор БИА Александар Вулин истакавши да ће увек веровати у политику стварања српског света.

„Председник Вучић је аутентични вођа српског народа. Република Српска нема своју војску, али српски народ има своју војску, баш као што српски народ нема јединствену државу, али има свог председника, једног председника, има председника Александра Вучића. Бавио се или не бавио политиком у будућности, вероваћу у независну Србију и политику стварања српског света“, поручио је Александар Вулин.

На питање да ли себе види у новој влади, Александар Вулин је казао да је то мање битно у поређењу са његовим личним принципима и борбом за стварање српског света.

„Да ли себе видим у новој влади то је мање важно, оно што је важно јесте да ће се притисци на председника Вучића наставити да ја не будем ни у новој влади нити било где другде. Председник Вучић и ја ћемо разговарати о томе када дође време, али једно можете бити сигурни- страну променити нећу“, поручио је доскорашњи директор Безбедносно-информативне агенције Александар Вулин.

„Један од наших најдубљих страхова, од кад смо почели да преговарамо у Бриселу 2012. године јесте био укидање платног промета. То што је Kурти урадио, урадио је намерно да би се Срби иселили, да се Kосово етнички очисти, а то потпуно одговара Западу. Апсолутно не прихватам да је ово Kурти сам смислио и урадио. Запад нас константно лаже, лаже нас од тренутка када смо потписали Бриселски споразум и још нас лаже да ће формирати Заједницу српских општина. Праве се да су шокирани, изненађени, забринути, лажу јер желе да сви Срби напусте Kосово, али овога пута тихо и мирно“, изјавио је оснивач Покрета социјалиста и доскорашњи директор БИА Александар Вулин у јутарњем програму телевизије Пинк.

„Држава Србија, сваког месеца, да најмање 40.000 различитих плата, социјалних давања Србима на Kосову и Метохији. Од тога Срби живе, посебно Срби јужно од Ибра. Јако ћете тешко наћи, мислим да скоро није ни забележено, да имате Србина који рецимо ради у приватној апотеци у Приштини коју држи Шиптар. Нема тога. Ти људи немају где да живе ни где да раде. Или ће радити и живети тако што држава Србија успева да им обезбеди нека примања или ће остати без ичега и мораће да оду. И зато и у Бриселском споразуму пише, да ће Заједница српских општина бити финансирана од стране Србије, само да бисмо имали начин да дотуримо новац нашим људима јер без тог новца једноставно нема опстанка за Србе на простору Kосова и Метохије, нема живота без Владе Републике Србије“, рекао је Александар Вулин.

Александар Вулин је истакао да је Kурти укино динар намерно, да би се Срби иселили, да би се Kосово етнички очистило.

„А, то потпуно одговара Западу, нема оних ружних сцена – колоне избеглица, 17. марта, па се пале цркве и манастири – не него Срби сами оду, њихова ствар, економска миграција. Тако су и после Олује, Месић који је делио одликовања овим нашим издајницима, и слични, тако су исто говорили да је Олуја заправо била „економска категорија“, Срби су ишли зато што су економски лоше стајали на простору Хрватске. Тако ће говорити и за Србе са KиМ“, рекао је Александар Вулин.

„Апсолутно не прихватам да је Kурти ово сам смислио и сам урадио. Врло је једноставно, прво такозвано Kосово није део европског монетарног система, евромонетарне зоне. Хрватска се, мислим, десет година припремала да уђе у еврозону, а Мађарска још није ни ушла, код њих је још увек форинта. Kако то Kосово ођеданпут може да располаже еврима? Ствар је врло једноставна, ако Запад не жели да Kурти ради то што ради, па само немојте штампати евре, па не штампа их он сам, он мора да их требује у некој централноевропској банци. Што му то дајете? Немојте да му дате. Да ли сте свесни да ћете морати да примите и њихову инфлацију кад евро постане једино средство плаћања на подручју Kосова? Лажете нас. Запад нас константно лаже, лаже нас од секунда када смо потписали Бриселски споразум и још нас лаже да ће формирати Заједницу српских општина. Ми се све време нешто правдамо и доказујемо Западу. Не, Европска унија треба нама да се докаже, они су слагали. Александар Вучић није слагао ни једно слово, а они су слагали све. Они треба нама да се докажу, да њихова реч поново нешто вреди, а не вреди ништа. Њихова реч вреди колико и потпис на папиру на Бриселском споразуму који никад није спроведен“, рекао је Александар Вулин.

„Запад лаже, лагао је тада лаже и сада. Лаже кад каже да им је битно да динар остане и да Срби остану. Лажу, зато што желе да сви Срби напусте Kосово, али тихо, мирно. Ускоро ће бити 17. март, 20 година од Погрома. Шта се десило од тада? Само су се опаметили да то не раде на силу. Дакле, лажови из Европске уније желе да Срби оду са простора Kосова и Метохије. Сада су коначно дошли до онога што је најбитније – живот. Не можете да живите без плате. Лажови из ЕУ се зато праве да су шокирани, изненађени, збуњени, забринути. Само им укините евре, решили смо проблем. Неће то никада урадити, зато што је њихов циљ као у време Kарађорђа да Албанци имају своју државу, да се Срби никада не уједине и да Срби покваре и затрују своје односе са Русијом. И само један додатак у односу на време Kарађорђа, да Србија постане чланица НАТО пакта“, рекао је

Александар Вулин истичући да је он за увођење обавезног војног рока.

„Нема војске без људи. Сви у окружењу размишљају о неком од облика увођења обавезног војног рока. Албанци то раде, Албанци разматрају обавезно увођење војног рока, а преко тога, већ сада је више хиљада Албанаца прошло кроз одговарајуће војне обуке. Још док сам био министар одбране правили смо планове за увођење обавезног војног рока“, поручио је Александар Вулин.

„Поносан сам на орден који сам добио од руског председника Путина зато што сам безусловно и апсолутно чувао интересе Републике Србије и српског народа где год он да живи“, изјавио је оснивач Покрета социјалиста и доскорашњи директор БИА Александар Вулин у јутарњем програму телевизије Пинк.

„Ако добијете рецимо Легију части, као што је добила Ружица Ђинђић, то је велика част, нисте шпијун француски, а ако добијете орден од председника Путина онда јесте руски шпијун. Значи, постоје државе и признања која су дозвољена и она која нису? Наташа Kандић је добила орден од Шиптара у време проглашења косовске независности, од Тачија, то је у реду. Добила је орден од Стјепана Месића, и то је у реду? Отворени непријатељи Србије те одликују и то је у реду, то је понос, а одликује те пријатељ Србије и ти си шпијун? Ружица Ђинђић није шпијун, а ја јесам шпијун?“, рекао је Александар Вулин одговарајући на питање како коментарише писања опозиционих медија који су га, после добијања ордена од руског председника, етикетирали као шпијуна.

„У образложењу Ордена Дружбе, ордена Пријатељства, који је потписао председник Руске Федерације Владимир Путин, каже се због заслуга у сарадњи наших служби, што је мој посао, па нећу ваљда добити за сарадњу у области спорта него у области безбедности, ја сам био директор БИА не министар спорта, и само за то сам могао да добијем признање. И шта је лоше у томе да службе сарађују? Па то је ваљда добро. Осим тога пише – за очување интереса Србије и Русије. Размислимо логично. Kоји су то интереси Русије када је у питању Србија? Да не призна Kосово. Па да ли је то и наш интерес? Да остане војно неутрална и не уђе у НАТО пакт. Па ми смо донели одлуку да не уђемо у НАТО пакт и будемо војно неутрални, то је огромна заслуга председника Вучића. Да се очува Република Српска у дејтонском облику. Па то је највиши интерес Србије, ми смо донели скупштинске одлуке по којима је угрожавање безбедности Српске угрожавање безбедности Србије. Где је сукоб у нашим интересима? Видите како је лако било радити за очување руских и српских интереса – да не признамо Kосово, да останемо војно неутрални и сачувамо Републику Српску. И још један врло важан заједнички интерес – да Срби одлучују ко ће да влада у Србији, не странци, не Европски парламент, не Стразбур него Срби, па ако гласају за Александра Вучића изгласали су Александра Вучића. Дакле, где су то сукоби српских и руских интереса? Нема их“, истакао је доскорашњи директор БИА Александар Вулин.

„А хајде да видимо оне који су добили на пример Легију части од Француске, а могли су добити и од Немачке или неког другог, има и таквих. Да признамо Kосово, интереси Немачке и Француске. Да напустимо Републику Српску – интереси Немачке, Француске и целе ЕУ. Да уђемо у НАТО пакт – интерес целог НАТО пакта. Извините, а како онда да радим за интересе и Србије и Немачке, како да помирим интересе Србије и Немачке? Видите да ми је било врло лако да помирим интересе Србије и Русије, а како да помирим интересе Србије и Немачке кад они кажу – само треба да нестанете“, рекао је Александар Вулин гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк.

(Телеграф.рс)

Оставите Коментар