Ако погледамо главне фазе у формирању либералне идеологије, схватићемо да „Велико ресетовање“ није нешто случајно и пролазно

Године 2020. на форуму у Давосу, његов оснивач Клаус Шваб и принц Чарлс од Велса прогласили су нови курс за човечанство – Велико ресетовање.

План, који је најавио принц од Велса, има пет тачака:

1. Освајање снова човечанства.

2. Обнова економије након пандемије ЦОВИД-19, што би требало да доведе до почетка „одрживог развоја“.

3. Прелазак на ненафтну економију на глобалном нивоу.

4. Наука, технологије и иновације морају добити нови подстицај за развој.

5. Структура инвестиционог биланса мора бити промењена – треба повећати удео зелених инвестиција.

У ствари, овај програм је постао идеологија глобалне либералне елите.

Џо Бајден и његова администрација дошли су у Белу кућу под истим паролама.

Нови талас демонизовања националних држава

Ако се одбаце хуманистичка реторика и нагласак на екологији (што је хоби коња принца Чарлса), програм нове фазе глобализације и акциони план међународне елите у Бајденовом добу своди се на следеће.

1. Неопходно је масовну свест човечанства потпуно подредити идејама либерал-глобалиста. То се постиже њиховом потпуном контролом над медијима, друштвеним мрежама, образовањем, културом и уметношћу, са успостављањем нових закона – гендерном политиком, глорификовањем мањина – сексуалних, етничких, биолошких (подизање телесне ружноће у идеал лепоте и хармоније ). Истовремено, са демонизовањем националних држава, а хваљењем на све начине њихових наднационалних структура.

2. „Одрживи развој“ (пројекат Римског клуба) који претпоставља смањење светске популације (пошто су достигнуте границе раста). Отуда и веза са пандемијом ЦОВИД-19, а и упозорења СЗО о вероватним новим пандемијама.

3. Одустајање од нафте треба да зада ударац економијама Русије, низу исламских и земаља Латинске Америке (пре свега Венецуели), које су упориште мултиполарног светског поретка. Сједињене Државе су користиле исту тактику у последњем периоду постојања СССР, вештачки снижавајући цену нафте.

4. „Технолошки развој“ подразумева даљу дигитализацију и увођење потпуне контроле и надзора над грађанима, преношење низа функција на „јаку вештачку интелигенцију“, убрзавање увођења технологија биоинжењеринга, масовну производњу робота, промоцију пројеката усмерених на генетску мутацију и укрштање (као и „укрштање“ људи и машина).

5. Неопходно је наставити и убрзати деиндустријализацију економије, померајући нагомилане финансијске мехуре у непрозирну сферу „еколошке производње“ уз паралелну трансформацију животне околине у капитал.

Освета глобалиста неће спасити Америку

Глобалисти верују да су долазак демократа у Белу кућу и демонизација Трампа и конзервативаца који су га подржали створили идеалне услове за нову фазу глобализације и спровођење њихових пет тачака.

Глобализација је последњих деценија очигледно почела да шлајфује, а алтернативни мултиполарни поредак, заснован на успону независних цивилизација – руске, кинеске, исламске и других – постепено се претворио у неповратну стварност. Зато глобалисти једноставно немају више довољно историјског времена. За њих је: сада или никада.

То и јесте њихово Велико ресетовање.

Почело је.

Ако погледамо главне фазе у формирању либералне идеологије, схватићемо да „Велико ресетовање“ није нешто случајно и пролазно. Глобализација је логичан резултат светске историје, онако како је либерална мисао разуме.

Либерализам је идеологија за коју је приоритет ослобађање појединца од свих облика колективног идентитета. Филозофија космополитизма подразумева укидање националних држава и (као идеал) стварање Светске владе.

У међувремену се испоставило да либерали још нису укинули две врсте колективног идентитета – полни и чисто људски. То су биле нове препреке на њиховом путу. Због тога је гендерна политика избила у први план од 90-их година 20. века.

Замало конзервативни преокрет

Њено значај за либерале није само у толеранцији према перверзњацима и форсирању радикалног феминизма, са обезбеђивањем родне равноправности.

За либерале, пол као пол треба да постане ствар индивидуалног избора – нешто попут религије, професије, националности итд. У супротном, „напредак“ ће бити успорен. Отуда трансгендери и хомосексуални парови у Бајденовој администрацији. То су за њих и знаци победе над конзервативним заокретом који се замало догодио под Трампом.

Сада се демократија дефинише као владавина мањине усмерена против „злочиначке“ већине која у сваком тренутку – под утицајем популизма – може да изабере Трампа или… Хитлера. Трамп је очајнички покушавао да одбрани старо схватање демократије, али је свргнут. Доживео је цанцелинг – као и све друге личности, покрети и читаве државе које стоје на путу у Великом Ресетовању – последњој фази кретања либерализма ка свом историјском тријумфу.

Комбиновање људи са машинама
Последњи задаци либерала су укидање човечанства и политика постхуманизма.
Ослобађање од колективног идентитета захтева укидање рода и врсте.

Либерални футуристи већ хвале нове могућности постхуманизма – спајање са машинама које ће у великој мери повећати снагу тела, памћења и изоштрити сензације; генетски инжењеринг ће помоћи у заустављању болести; шансе да се меморија чува на серверу у облаку; уверени су да ће човечанство моћи да се повеже са машинама и да постигне бесмртност.

Велико ресетовање је управо тријумф либералне идеологије на њеном највишем ступњу, ступњу глобализације. А сви који се не слажу са таквом агендом биће проглашавани за „непријатеље отвореног друштва“. Биће им понуђено да се добровољно предају.

Ако се не повинују, на њих ће се обрушити читав прогресивни свет – са својим неограниченим финансијама, војно-техничким потенцијалом и неисцрпном способношћу контроле „снова човечанства“.

“Русија треба да предводи Велико буђење”

„Велико ресетовање“ је последњи акорд људског напретка, како га либерална мисао разуме. Она сматра да су сви људи сада слободни – слободни да буду либерали. Међутим, нису слободни да не буду либерали. Ако се негде нађе „нелиберал“ или „недовољни либерал“ – казнени систем ће се укључивати по аутоматизму.

Током жестоке предизборне кампање у Сједињеним Државама, Бајденове присталице – присталице „Великог ресетовања“ – користиле су сва средства, укључујући и забрањена, против његовог противника Трампа.

Бајдена су угурали у Белу кућу

Нису се либили ни да у Сједињеним Државама примене методологије „обојених револуција“ које су раније биле извожене из САД. Таква одлучност на ивици фаула довољно говори о висини улога.

Глобалисти су свесни да ће се, ако се њихови порази и неуспеси и даље буду гомилали, урушити цела петстогодишња историја либерализма. Мултиполарни свет – коме је и сам Трамп интуитивно гравитирао, директно критикујући глобализацију – неће либералима оставити никакву шансу. Стога су маске скинуте.

Одрекли су се принципа „старе демократије“ и угурали Бајдена у Белу кућу, без обазирања на било какву пристојност, процедуре или правила. Трампове присталице су још од његове прве предизборне кампање слутиле са каквом моћном и манијакалном силом имају посла. Демократе, вођене логиком глобализма, показале су спремност да жртвују традиционалне америчке институције и саму демократију.

Наравно, ‘обичним грађанима’ је тешко да схвате читаву злослутну позадину либералне идеологије, која доследно и свесно води уништењу човечанства, његовом „превазилажењу“. Заиста је тешко у то веровати. Нарочито онима који су и сами васпитавани под утицајем либералне демократије, у капиталистичком систему и под дубоким упливом глобалистичке културе. А ипак је почело отрежњење.

Тако је рођена теза о „Великом буђењу“. Ову паролу су изнедриле Трампове присталице, које су постале прве жртве надолазећег либералног тоталитаризма. Нису се отрезнили само најпроницљивији Њихове иницијативе су одмах цензурисане, ликвидирани су им налози на друштвеним мрежама, чак је и само њихово помињање очишћено из система технолошких гиганата – Твитер, Јутјуб, Гугл и Фејсбук.

То и јесте био тренутак „Великог буђења“. Сада су истинску природу глобалиста лично схватили не само најпроницљивији и најнепомирљивији, већ и огромни делови америчког друштва. Они који су гласали за Трампа у успостављеној либералној диктатури готово да се изједначују са „фашистима“.

Овако функционишу закони „Великог преоптерећења“: ко није са нама, тај је „фашиста“, а према „фашистима“ је могуће – чак и неопходно! – понашати се на најсвирепији начин. Овај пут у ту категорију нису сврстани само прави конзервативци, који су увек имали идеолошке претензије према либералима, већ и либерали, обични амерички грађани, који, међутим, нису стигли да се престроје према новим критеријумима „либералног прогреса“.

Такви још нису схватили да је слобода – слобода мањина, а да параметре те слободе – односно, шта се сме рећи и учинити, а шта категорички не сме (норме политичке коректности) – строго одређују либералне елите

„Велико буђење“ је спознаја да се модерни либерализам у фази глобализације претворио у праву диктатуру, да је постао тоталитарна идеологија која одбија – као и сваки тоталитаризам – да може постојати неко гледиште различито од доминантног.

Ово веома личи на почетак новог грађанског рата у Сједињеним Државама. Само, овог пута су табори другачији: присталице „Великог буђења“ наспрам присталица „Великог ресетовања“.

Сједињене Државе су водећа светска сила. Све што се тамо догађа тиче се читавог човечанства.

На путу су им стајали и стоје – Путин,

Си, Иран, Турска, Трамп…

Победа Џоа Бајдена и архитеката Великог Ресетовања, које стоје иза њега, значи да је свет ушао у нову фазу.

Глобалисти су пуни одлучности да приведу крају оно што константно нису успевали током последње две деценије. Искакали су им на путу те 11. септембар, те Путин, те Кина под вођством Си Ђинпинга, те Иран, те Турска, т Трамп. Ако се тако настави, глобализам ризикује да се потпуно уруши.

Отуда Велико ресетовање – сад или никад.

И, многе либералне елите – и на западу ина истоку (укључујући, наравно, и Русију) – глобализам ће мобилисати да активно учествују у „Великом ресетовању“. Ово значи да ће против присталица мултиполарности, суверенитета и полицентричног светског поретка истовремено бити спољни и унутрашњи фронтови.

Нови талас обојених револуција

Спољни притисци долазиће од демократског Вашингтона и НАТО који је под његовом контролом, а унутрашња саботажа пете колоне и либералне елите дешаваће се унутар административних структура држава. Овоме треба додати почетак низа регимецханге-операција за смењивање режима, нови талас „револуција у боји“ и манипулација регионалним сукобима.

Замајац глобалне саботаже против оних који нису стали на страну Великог ресетовања радиће пуним капацитетом. Очигледно је да је место Русије – барем Путинове Русије, Русије суверене, независне и слободне – у редовима Великог буђења.

Да би то постало неповратно, мора се уложити последњи напор.

Русија се напола пробудила пре 20 година. И почела свој тешки, али генерално успешни (иако се отегао) повратак у историју у статусу субјекта светске политике, а не њеног објекта (као 90-их година).

Међутим, простор за компромис са глобалистима је потпуно исцрпљен.

Имамо само један излаз: да се потпуно пробудимо и не само да активно учествујемо у Великом буђењу, већ – што би било пожељно и достојно размера наше историје и нашег духа – да га предводимо.

Извор: Геополитика.ру

Оставите Коментар