Америчка амбасада у Приштини „грешком“ је, по сопственом признању,лајковала Вучићеву изјаву објављену на порталу Васељенске о повлачењу признања Косова од девет земаља.

Амбасада САД у Приштини саопштила је данас да је објаву на Твитеру са изјавом председника Србије Александра Вучића о повлачењу признања Косова од девет земаља „лајковала“ ненамерно.

„Да се разумемо, независност Косова је чињеница, а наш примарни циљ је да га подржимо у заузимању места које му припада у европским и евроатлантским структурама. Ми се категорички противимо сваком настојању да се доведе у питање независност и суверенитет Косова. Званични налог Амбасаде САД на Твитеру није намерно „лајковао“ ниједну објаву у последња 24 сата. Као што је раније речено, кад имамо став да изнесемо неки став, ми то чинимо путем званичних изјава, а не путем „лајкова“ на друштвеним мрежама“ – саопштила је данас Амбасада САД у Приштини преко свог Твитер профила.

Портпаролка америчке амбасаде Џуд Кетрин навела је и да се испитује како се догодило ненамерно „лајковање“.

Твитер профил Амбасаде САД у Приштини, подсетимо, синоћ је лајковао објаву Васељенске ТВ у којој је председник Србије Александар Вучић поручио да је девет земаља повукло признање Косова.

Након реакције посланика Покрета Самоопредељење Арменда Мује америчка амбасада је брзо реаговала и повукла свој потез.

Оставите Коментар