Главни и одговорни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић говорио је у Новом јутру на РТВ Пинк о константним нападима на председника Србије Александра Вучића на које он не одговара

 • Ђиласов кандидат за председника Здравко Поош не ради ништа друго осим што нападају Вучића. То исто ради и Ђиласов кандидат за премијерку Мариника Тепић, то исто ради и кандидат за градоначелника Београда Владета Јанковић. Они другу политику осим мржње, лажи, болесне мржње, измишљотина и напада на Александра Вучића немају. Њима ништа не ваља. Нападају и брзи воз, овај што ће 15. марта да крене од Београда до Новог Сада, зашто – не знају да објасне. Замислите, иде 200 на сат, а између Београда и Новог Сада нема 200 километара. Мора да почне да кочи таман што убрза… Човек да се прексти и левом и десном руком. То су ти страшни експерти. Теофил Панчић пише колумну и каже „постојао је воз и пре Вучића“. Па јесте, али је ишао 20, 30 на сат у време твој Ђиласа. Ово је сад брза пруга на којој су радиле најбоље руске, кинеске, европске фирме. Уместо да кажу то је нешто добро за све нас, и за нас који мислимо на један политички начин, и за нас који размишљамо на други политички начин. Па нађите ми било коју земљу у свету која ће рећи да је лоше то што имају брзи воз.
 • Нападају меру од 20.000 евра помоћи мајкама, па нападају могућност бесплатних вртића… Људи, шта је вама?! Умите се ‘ладном водом! Имате ли нешто конкретније, боље да предложите? Хоћете ли нешто лепше да изградите, да направите бољи KЦС, бољи KЦ у Нишу, више ауто-пута, више пруга? Реците нешто, немојте само да причате како ово ништа не ваља, а сви видимо да ваља и немојте да причате само како ћете да руштите. И шта осим рушења, мржње и лажи имате да понудите у изборној кампањи? Па ништа!
 • Вучић им одговара сваки дан својим резултатима. Свда око нас су одговори на ту болесну мржњу. Ја сам јуче први пут возио новим ауто-путем до Паковраћа, до Ариља сам стигао за два и по сата. Нема никог ко може да каже да то не ваља… А ови хоће да кажу да ништа не ваља, и зато нас увлаче у тај измишљени, лажни, геноцид у Сребреници. Шта они заправо раде? Тиме се препоручују западним амбасадама.
 • То је нихова политика. Здравко Понош каже ја се залажем, али прикрива, увија у фолију, а да истовремено порука буде јасна према западним амбасадама… Ђилас се не удвара грађанима Србије, јер је свестан и он рејтинга, зна да не може да освји већину на изборима и да осим насилно не може да се врати на власт у Србији, него се препоручује западним амбасадама и каже „ја сам тај“. Понош каже – „сваки председник мора да поштује скупштинске декларације и мора да призна геноцид“. При ом, то не стоји у тој декларацији. „Вучић то не ради, а ја ћу то да радим. Вучићу, срам те било, ти нећеш да признаш геноцид. Ја ћу да признам! Амбасадори, видите ме, метните ме на власт“. То каже Здравко Понош и позива се на ту декларацију из 2009. године.
 • Ту декларацију је усвојио Драган Ђилас, Борис Тадић, у којој стоји да ми осуђујемо злочин у Сребреници у складу са пресудом Међународног суда правде који то третира као геноцид. Што није био.

Те 2009. године је постојала посланичка грпа СНС коју су формирали Томислав Николић и Александар Вучић и тада гласали против те декларације. И тада је Вучић био против да се Срби осуде за непостојећи геноцид, да Срби сами себи утисну на чело жиг једног геноцидног народа. И тада и сада је против тога.

 • А ови други говоре да Србију и Србе треба осудити за геноцид да би се умили Западу, да би покушали да их неко са Запада метнуо на власт. То је њихов план. Зато им ништа не ваља.
 • Нападају одлуку државе да младим мајкама да по 20.000 евра за куповину стана или куће. Уместо да кажу браво, да аплаудирају. То је значајан новац, у Београду неко може да покрије учешће за кредит. Сјајна одлука државе јер је највећи проблем младих парова стамбено питање.

Војска Србије

 • Вучић је купио толико наоружања… Неко ће рећи не купује он то, то купује држђава, то су државне паре, нису његове. Да, тако је. Kупује држава која има паре, која је напунила буџет, држава у којој се не краде масовно као у време Ђиласа. Србија Борка Стефановића, Маринике Тепић, Драгана Ђиласа, Бориса Тадића и осталих је била опљачкана, унижена, унакажена економски, која није могла да купи ништа јер је Ђилас мора себи да намести 619 милиона евра, јер су сви морали да се обогате без мотике. Њима треба власт да би могли да поново приватизују државу и да узимају пара колико хоће и кад хоће. Зато ми тада нисмо имали паре, зато није постојало ништа ово што сада видимо око себе.
 • Дулић као +измисли Очистимо Србију, а у ствари очисте буџете и потрпају све у своје џепове. Таква њима Србија треба.

Вучић је направио економију и државу да ми сада можемо да набављамо оружје на свим странама света. У њихово време смо имали један полу-исправни Миг 29, а нисмо имали пара у буџету да купимо један акомулатор. Данас имамо војску јачу него икада.

 • Понош је кад је био начелник Генералштаба истопио и исекао „вишкове наоружања“, више од 10.000 војника је укинуто. То је човек који је укинуо легендарне 63. падобранску бригаду и 72. специјалну бригаду. Наредили му у једној НАТО амбасади у Kнеза Милоша.

Напади на Даницу Грујичић

 • Они нападају све који се усуђују да размишљају својом, главом и да кажу нешто што се њима не свђа. Сад им смета и Даница Грујичић. Срам их било. Жена која је спасила на хиљаде живота, најбољи неурохирург у овом делу света, коју позивају да врши операције по целом свету. Онај Ступар каже „боље да је отишла на телевизију да буде певачица и естрадна личност“. Срам те било! Лично познајем десетак људи којима је спасила живот, који су живи захваљујући њој. Не ваља им јер се не слаже са њиховом политиком, јер констатује чињеницу да је у здравство последњих година уложено више него 3,4 деценије пре тога. Завршавамо KЦС, а тај пројекат је направљен кад сам ја мао 3 године. После 42 године дошао Вучић и завршио. Направио воз који иде 200 на сат, силне ауто-путеве, болнице, завршио Храм Светог Саве…
 • Са Ђиласове тачке гледишта, ово су избори за државну касу.

Kриза у Украјини

 • Kад гледамо кризу у Украјини, видите колико су они неодговорни. Ми повећавамо робне резерве јер је могућ рат који ће изазвати хаос на тржишту. Ми смо купили као држава коплетну производњу соли из Тузле, тамо готово да нема више соли. И они кажу Вучић причао о соли, грашку, пасуљу, резервама.. Ало, знате ли ви о чему причате? Гледате ли вести?
 • Ако до сукоба дође, не дај Боже, истог тренутка све берзе падају, цене иду у небо, многе земље у Европи ће бити гладне. Неће бити основних намирница, хлеба. Ми ћемо имати све захваљујући одговорној и паметној политици председника Вучића и нећемо у тој мери осетити кризу. Морамо да се спремамо за најгори могући сценарио. Ми имамо председника који размишља пре свега као домаћин. Док држава ради на најодговорнији начин, они Ђиласови хејтери нападају. Нема ту никакве политике, идеје, како би нешто могло бити боље, само како би њима могло бити боље.

Избори

 • Очекујем најпрљавију могућу кампању, она је већ сад веома прљаве. План им је да већ 3. априла увече после избора ће нападати да су избори покрадени, да позивају људе на улоце, да покушају насилно преузимање власти.
 • Имам информације изнутра да ће симулирати нападе на опозицоне активисте, функционере и да оптуже државу, власт, Вучића. Свакакве њима лудачке идеје падају на памет. Али држава је ту да спречи и да сачува безбедност и стабилност.
 • Ова држава је обезбедила сигурност за све грађане, па и за оне који су радикално против и за оне којие крђе закон, ако хоћете. Демократија је у Србији доведена до идеала. Дође Саво Манојловић којег плаћа Рокфелер, скупи 200 људи и блокира Kнеза Милоша. И то је нама некако постало нормално. У свакој демократској земљи света они би били растурени, похапшени, било би им забрањено да блокирају центар града. У Србији је то могуће.
 • Суштина њихове политике је – брига нас за државу, за народ, брига нас је само за нас. Поручују нам да би признали лажни геноцид, лажну државу Kосово, одрекли би људи из РС.

Оставите Коментар