Амерички Центар за урагане саопштио је данас да би ураган Доријан могао да стигне до америчке обале као изузетно јака олуја четврте категорије.

Најављено је да ће Доријан до обале доћи за викенд. Како се наводи, Доријан би могао да достигне ударе од 130 метара на сат, док се приближава обали Флориде, преноси АП.

Гувернер Флориде Рон Де Сантис прогласио је ванредну ситуацију за округе који би могли да се нађу на путу Доријана и позвао грађане да обезбеде недељне залихе. Доријан је раније окрзнуо Карибе, при чему није узроковао већу материјалну штету, међутим очекује се да ће ураган ојачати и да ће наредних неколико дана Бахаме и југоисток САД погодити кише, јаки ветрови и за живот опасни таласи.

Како се наводи, примећени су велики редови возила на бензинским пумпама и грађани који носе велике количине флаша са водом и хране. Због тога су неке станице остале без бензина.

Због урагана група Ролингстонс поново су променили распоред наступа, тако да ће уместо у суботу, концерт у Мајамију бити одржан дан раније. Тај концерт је првобитно требало да се одржи у априлу, али је због здравствених проблема певача Мика Џегера померен за крај августа.

Председник Доналд Трамп отказао је путовање у Пољску, наводећи домаће обавезе – ураган „Дориан“ који се ближи Флориди. Трамп је рекао да је за њега „веома важно“ да буде у Вашингтону да би се носио с очекиваним последицама те олује.

  • Наш највећи приоритет је сигурност америчког народа – додао је Трамп.

Он је требало у суботу да стигне у посету Варшави поводом 80. годишњице Другог светског рата, али уместо њега у посету ће отићи потпредседник САД Мајк Пенс.

Трамп је ту вест данас већ јавио пољском председнику Анџеју Дуди и рекао му да планира да одложи путовање за „скору будућност“.

Оставите Коментар