Америчка амбасада у Приштини објавила је на свом сајту саопштење поводом гласања у Интерполу. Наиме, ова амбасада заузима став којим тврди да је полиција Косова заслужила да буде примљена у Интерпол и да оваквим исходом гласања сви губе.

– Косовска полиција је потпуно интегрисана и способна институција, са доказима о помагању у борби против међународног тероризма, наркотика, оружја и мреже за шверц људи. Већина земаља је то видела и подржала предлог Косова да се придружи Интерполу. С обзиром на кампању коју је предводила Србија и вршила притисак на земље да се супротставе кандидатури Косова, наглашавамо да подршка косовском чланству у Интерполу никада није била подршка признавању независности Косова, већ јачању глобалне сарадње у спровођењу закона и затварању критичног сигурносног јаза на Балкану. Са овим исходом, сви губимо – стоји на сајту америчке амбасаде.

– Настављамо снажно подржавати дијалог између Косова и Србије. Сада више него икад, обе стране треба да убрзају своје напоре да постигну договор о потпуној нормализацији, што је једини начин да обе земље напредују на путу приступања ЕУ. И Србија и Косово морају схватити да њихови путеви ка европској будућности леже у нормализацији. У том циљу, позивамо их да избегну провокације и заједно раде на договору – додаје се у саопштењу.