Политичка аналитичарка из САД Памела Гелер каже да је Косово „држава џихадиста у срцу Европе“ и да је њен савет америчкој администрацији поводом косовског чвора да обавезно подржи Србију.

„То је став који имам годинама, од времена када је председник Бил Клинтон направило једну од многих катастрофалних грешака подржавајући муслиманску страну током грађанског рата у Босни“, наводи Гелер за „Новости“.

На питање како види неуспех самопроглашене државе Косово у Интерполу, она истиче да се у организацијама као што је Интерпол реална ситуација ставља испред политичке коректности.

 

„Чланице Интерпола су признале чак, иако је то прећутно, да је Косово пуно џихадиста и исламских терориста који се могу инфилтрирати у приштинске институције. То није нужно за промену у ставу међународне заједнице. Још не постоји опште признање на нивоу ЕУ и УН о томе шта је Косово и зашто је оно значајно за Европу. Мени је јасно да је Косово џихадистичка држава у срцу Европе“, каже Гелер.

Упитана да ли би администрација Трампа подржала националне интересе Србије у БИХ и на Косову она каже:

„Да, имате пријатеље у америчкој администрацији. Свакако саветник председника Џон Болтон има објективнији став и има више разумевања за ситуацију на Балкану него многи други спољнополитички стручњаци за ваш регион“.

Она наводи да се Болтон годинама супротстављао стварању независног Косова, а сматра да „и Болтон и Трамп имају заслуге за промену спољне политике према Косову“.

Поводом пресуда Хашког трибунала који је осудио на десетине Срба, а веома мали број Бошњака и Хрвата за ратне злоцицне оцењује да је „тзв. међународна заједница за људска права дубоко корумпирана и пристрасна када су у питању немуслимани“. Лист пише да је Гелер амерички активиста, новинар и политички коментатор, а у јавности позната и по снажним везама са највишим функционерима Трампове администрације укључујући и саветника за националну безбедност Џона Болтона, као и да је тренутно председница невладине организације „Зауставимо исламизацију Америке“.