Тема свих светских медија је најчешће чије је наоружање боље, Америчко или Руско. Одговор на ова питања данас углавном можемо добити са бојног поља у Сирији.

На друштвеним мрежама најчешће круже снимци на којима зараћене стране користе америчко (побуњеници) или руско (сиријска армија) наоружање.

Снимак који је настао у фебруару 2016 је први који показује најмодернији оперативни тенк Русије који се сусрео са америчким главним убицом тенкова на бојном пољу.

За учеснике са снимка је искуство би могло бити застрашујуће. За већи део остатка света била је то прилика да виде шта се дешава када се на Блиском истоку сукобе најсавременије наоружање две велике светске силе.

На срећу, након овог „судара“ нико није страдао. Може се видети како амерички ТОВ противитенквска навођена ракета погађа руски Т-90, али да нема експлозије, што значи да није погођен резервоар при чему би посада била „спржена“.

Посада тенка је преживела, а тенк је задобио лакша оштећења јер је Контакт-5 реактивни штит делимично неутралисао пројектил. Како тврде руски медији, тенк је успешно враћен у борбу након мале поправке два предајника која су била уништена.

М. С.

Оставите Коментар