Хути су 13. новембра оборили још један дрон Boing Insitu SkenIgl америчке производње изнад централне јеменске провинције Мариб.

У саопштењу бригадног генерала Џаџа Сарија, портпарол јеменске групе, рекао је да је дрон оборен „одговарајућим оружјем“ изнад округа Ал-Џуба.

Ово је била друга беспилотна летелица SkenIgl коју је оборила противваздушна одбрана Хута изнад Мариба за мање од недељу дана, а шеста ове године.

Дрон је највероватније био варијанте SkenIgl 2 која је ушла у службу америчке војске 2014. године. Ова копија има максималну брзину од 148 км и може да остане у ваздуху више од 16 сати.

SkenIgl 2 се углавном користи за извиђачке мисије. Опремљен је сензором који подржава дан и ноћ, потпуно дигиталним видео системом и напредним навигационим системом.

САД су можда користиле беспилотне летелице SkenIgl да шпијунирају текућу офанзиву Хута против коалиције предвођене Саудијском Арабијом. Друга могућност је да су ови дронови раније ове године испоручени Саудијској Арабији као део необјављеног уговора.

Вреди напоменути да је Бајденова администрација тврдила да је раније ове године окончала „офанзивну“ подршку коалицији.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар