Амбасада САД у Приштини саопштила је да генерал-ађутант Националне гарде Ајове, генерал-мајор Бен Корел борави на Косову.

Како је саопштено, током своје прве посете Косову, од када је именован за генерал-ађутанта Националне гарде Ајове, генерал-мајор Бен Корел (Ben Corell) дао је следећу изјаву:

  • Част ми је што представљам Националну гарду Ајове овде на Косову. Ми ћемо наставити да се ангажујемо и подржавамо Косовске безбедносне снаге и Амбасаду САД – истакао је Корел.

Генерал-мајор Корел (Corell), који је заменио генерала Тима Орра (Tim Orr) као генерал-ађутанат Националне гарде Ајове, ове недеље ће обавити своју почетну посету Косову.

Од 2011. године, Национална гарда Ајове била је државни партнер Косова пружајући подршку тзв. Косовским безбедносним снагама.

– Оно што је ово државно партнерство учинило јединственим јесте то што у Ајови постоји приступ целог друштва који је обухватио све нивое власти, образовање, атлетику, приватни бизнис, енергетику и пољопривреду – наводи се у саопштењу Америчке амбасаде.

Оставите Коментар