Америчка инфраструктура вероватно не би могла да издржи нападе електромагнетним оружјем из Русије и Кине, пише „Вашингтон тајмс“ позивајући се на резултате конференције Федерације за светски мир, која има консултативни статус при Економском и социјалном савету Организације уједињених нација.

Према мишљењу стручњака, о овом проблему расправља се већ дуже време, али су га недавна испитивања хиперсоничног оружја у Кини учинила посебно актуелним.

Стручњаци су уверени да би, уколико би се постојеће технологије користиле у комбинацији са новим пројектима, Пекинг могао „једним ударом“ да остави Американце без струје, воде, канализације, транспорта и трговине.

„Они неће употребити само електромагнетно оружје, већ и сајбер-нападе и физичку саботажу“, изјавио је бивши аналитичар ЦИА Питер Винсент Прај.

Прај сматра да слична претња долази и од Русије и Северне Кореје, упркос томе што ова друга нема тако широке могућности као Кина.

Лист наводи да би једногодишњи нестанак струје у Сједињеним Америчким Државама могао довести до смрти око 90 одсто Американаца.

„Ове земље могле би да нас баце на колена за један дан, а притом неће бити потребе да се борбе ни са маринцима, ни са морнарицом, ни са ваздухопловством“, наглашавају стручњаци.

Они су уверени да је дошло време да се Сједињене Америчке Државе замисле како да избегну потенцијални сценарио Судњег дана.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар