Скот Ритер, бивши инспектор наоружања при Уједињеним Нацијама, а пре тога обавештајни официр у америчким маринцима, последњих година ради као аналитичар. Сада се огласио на друштвеним мрежама поводом најновијих дешавања у Украјини. Тачније, поводом јутрошњег обавештења које је Министарство одбране Русије упутило грађанима Кијева.

У том обавештењу житељи украјинске престонице позвани су да се током дана удаље од зграде централне управе украјинске Службе безбедности, као и институције која се зове „72. главни центар за Психолошке специјалне операције“.
Разлог за ово обавештење био је у другом делу поменуте поруке руске војске: „уследиће далекометно прецизно гађање које за циљ има спречавање информативних напада на Русију“.
Око три сата касније, почела су прва прецизна гађања тог типа у Кијеву.

Погођен је најпре ТВ торањ, а недуго затим реаговао је Скот Ритер.

Он је на Твитеру признао следеће:

– Седео сам у „првом реду“ током стратешке авио-кампање током операције Пешчана олуја (био сам официр у ЦЕНТКОМ генералштабу у Ријаду). Ми смо 40 дана бомбардовали Багдад нон-стоп. Никада, ниједном, нисмо унапред најавили неки удар, чак и када је међународно хуманитарно право то налагало, написао је овај амерички обавештајац.

Оставите Коментар