СЛАБОСТ америчког председника Џозефа Бајдена води ка катастрофи у спољној политици САД и иде на руку „лошим момцима“ попут Русије и Кине, рекао је амерички сенатор из Тексаса Тед Круз у интервјуу за „Фокс њуз“.

Према његовом мишљењу, Американци ће још дуго осећати последице „срамног“ бекства из Авганистана које је показало противницима САД неспособност да им пруже отпор.

-Видимо како лоши момци попут Русије, Кине, Ирана и Северне Кореје постају гори… они не верују да ће председник САД било шта да предузме, оценио је амерички политичар.

Круз је такође убеђен да је наводно планирани „напад“ Русије на Украјину постао могућ захваљујући капитулацији Џоа Бајдена пред Владимиром Путином. Пре свега, ради се о поништавању санкција против гасовода „Северни ток 2“, прецизирао је сенатор.

Подсетимо, одбрамбени буџет Сједињених Америчких Држава за 2022. годину, који је објавила комисија Представничког дома, предвиђа издвајање четири милијарде долара за иницијативу војног обуздавања Русије, 300 милиона долара војне помоћи Украјини, али се не спомињу санкције против „Северног тока 2“. Међутим, нису искључене и даље измене нацрта закона.

Западне земље и Кијев у последње време оптужују Русију да припрема наводну инвазију на Украјину, због чега све чешће говоре о спремности да Москви у том случају уведу до сада невиђене санкције. Русија је у више наврата оповргла да планира тако нешто, истичући да је померање војних снага на њеној територији, које изазива узнемиреност Запада а посебно суседних држава, њено суверено и уставно право.

Оставите Коментар