АМЕРИЧКИ сенатор Ренд Пол је дуго познат по својој пацифистичкој позицији, али има мало присталица међу америчким естаблишментом, сматра политиколог Дмитриј Дробницки.

Ренд Пол је у чланку за The American Conservative позвао да се земље бившег СССР-а више не примају у НАТО. По његовом мишљењу, такви кораци су контрапродуктивни.

  • Сенатор Ренд Пол је несумњиво један од најпаметнијих и највреднијих људи у америчкој политици. Али он је потпуно „бела врана“. Исто као и његов отац Рон Пол. Они стоје потпуно одвојено. И у том смислу он је, наравно, миротворац. Он свакако излази са таквим слободарским погледом на спољну политику. И он и његов отац су више пута оптужени да раде за Владимира Путина. Највероватније ће сенатор Ренд Пол још дуго служити у Сенату. Истовремено, он остаје и „црна овца“ по многим питањима – рекао је Дробницки за ФАН.

И поред донекле охрабрујућих изјава америчког сенатора из Кентакија о питањима мирног решења у односима Русије и НАТО, не би се требало много надати у том погледу, сматра политиколог.

Оставите Коментар