Заробљеници су представљени новинарима у близини града Палмире од стране Сиријске армије.
Тројица милитаната заробљена од стране Сиријске армије рекла су руским медијима да су припадници милитантне групе коју подржава Америка и да су послати у шпијунску мисију у региону Раке.

Заробљеници су представљени новинарима у близини града Палмире од стране Сиријске армије.

Тројица милитаната тврде да су припадници команде Револуционарне армије, милитантне групе која је стационирана у близини америчке базе у јужноисточној Сирији.

Kако су признали, напустили су ал Танф на мотоциклима и упутили се ка Раки са задацима за шпијунирање. Њихов задатак је био да дођу до одређене локације и да надгледају руске, иранске и сиријске објекте.

Избегавали су главне путеве како би избегли сиријске пунктове и контроле, али је њихов водич који се бави кријумчарењем направио грешку и одвео их у минско поље. На том месту је четврти милитант, који је био њихов вођа, погинуо. Тројица од укупно пет милитаната су заробљена након борбе са Сиријском армијом.

Сиријска војска показала је калашњикове и ручне гранате, лична документа, новац и дрогу коју су пронашли код заробљених милитаната.

Kоманда Револуционарне армије је само једна од многих наоружаних милитантних група које се налазе у Сирији, а које добијају помоћ од Америке. Формирана је 2015. године, са циљем да се бори против Исламске државе. Према тврдњама заробљеника, од тада добија напредно оружје од Американаца, али њени борци пролазе и ЦИА обуку у Јордану.

Један од заробљеника потврдио је да је пекар који је регрутован из избегличког кампа и да је прошао обуку од стране америчких инструктора.

Оставите Коментар