– Aмерика би могла да посегне за ратом како би скренула пажњу са огромних економских проблема које данас има али она више нема капацитете за неке веће ратове, сматра новинар и публициста Синиша Љепојевић.

Он је рекао да ако звучи невероватно, САД нема живу силу, и да у Авганистану више од 70 посто њених војника су заправо страни плаћеници, а у Ираку 50 посто. Љепојевић је објаснио да за Американце данас ратују становници Јужне Америке како би добили држављанство и новац.

– Мислим да ће САД кренути у неки рат пре свега због дугова. Дугови Запада се никад не могу вратити и нека катаклизма мора да се деси. Такав развој би се десио и да је остао Доналд Трамп – сматра Љепојевић.

Љепојевић сматра да ће под Бајденом пад друптвеног производа у САД бити у наредним годинама 40-50 посто.

– Америка је кренула ка самоизолацији морати да се окрене себи и својим проблемима – сматра он додајући да је могуће да ће поједине чланице САД кренути у сепаратизам на провом месту стављајући “Тексас”.

Љепојевић сматра да је економска криза предходила пандемији, а да је пандемија само оправдање западних елита којом прикривају пропаст западног модела друштва и економије.

Оставите Коментар