На удару су се нашле продавнице најлуксузније робе и други локали, али и супермаркети и ресторани.

Протести који су избили у САД због смрти Џорџа Флојда веома брзо су се претворили у пљачку и вандализам, па је у више од 20 градова проглашен полицијски час, а на улице је изашла и Национална гарда.

На удару су се нашле продавнице најлуксузније робе и други локали, али и супермаркети и ресторани.

Неки Американци су принуђени да сами штите своје радње од насилног упада, као што су то урадили власници пекаре у Kливленду.

Такође, једном ресторану у Сан Дијегу нико ништа не може јер су испред поређани опаки момци који ту стоје од јутра до мрака, а појединци тврде да се ради о Русима.

Најгоре су прошли власници локала у Лос Анђелесу који су се, желећи да заштите своју имовину, појавили са ватреним оружјем и мачетама за појасом, али их је полиција убрзо ухапсила јер су мислили да су лопови. Тек после неколико сати су пуштени када су утврђени њихови идентитети.

У Скотсдејлу су хулигани ушли у једну златару, међутим, када су ушли унутра, затекли су групу људи наоружаних до зуба.

  • Нисмо ту да повредимо било кога. Kад смо видели шта се догодило са Епловом радњом, желели смо да заштитимо наш локал. Ово нису протести, ово је криминал – рекао је златаров син.

Kако преносе амерички медији, латиноамеричка банда Латин кингс је поручила полицајцима да не долазе јер ће они у својим четвртима сами да се обрачунају са лоповима.

Оставите Коментар