ПОЛИТИКА Запада заправо нема двоструке стандарде, они се држе само једног – „ми смо главни и шта хоћемо – то и радимо, где не можемо да добијемо резултате, дестабилизоваћемо ситуацију и ловити рибу у мутној води“, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров говорећи о политици западних земаља.

– Сви авантуристички походи САД ван њених граница од 1950-их година немају ниједан позитиван исход – да су Американци стварно донели добро држави или региону у чију су се унутрашњу политику умешали – навео је Лавров.

Ово још једном потврђује да је циљ Вашингтона да све уништи и да онда чека да неко поново дође и моли за помоћ у доларима које овај пак штампа у огромним количинама, додао је Лавров.

– Они који траже помоћ од САД треба да се сете болног искуства свих лидера држава у којима је Вашингтон играо неку улогу, лидера који су полагали наде у САД. Чим се ситуација мењала, САД су без гриже савести одбацивале те лидере и почињале нову етапу себичне политике – објаснио је руски министар.

Много је начина за уништавање „корена зла“, не мора се чупати, постоје хемикалије које могу да помогну, рекао је Лавров у вези са изјавом Владимира Путина да су САД „корен сваког зла“.

Председник Русије је можда први пут употребио термин „корен зла“ у контексту САД, али закључак и процену да је Сједињеним Државама главни циљ дестабилизација било ког региона у свету, где год имају користи, није први пут изречен, истакао је Лавров за емисију „Москва. Кремљ. Путин“.

– ‘Хемикалије’ нека свако схвати онако како му то образовање и знање дозвољава, ја сам то рекао метафорички – каже Лавров упитан да ли ће људи помислити да позива на примену хемијског оружја.

(РТ Балкан)

Оставите Коментар