ПРЕДСЕДНИК руске републике Чеченије Рамзан Кадиров се обратио јавности и разјаснио своју изјаву да би, да је на Путиновом месту, одавно заузео Украјину и довео ствари у ред.

– То је моја изјава као Рамзана Кадирова, а не као председника Чеченске Републике. То сам већ поменуо више пута. Кремљ ми не даје никакве директиве за изношење одређених теза. Када причам као руководилац, рећи ћу да то кажем као председник Чеченске Републике. У овом случају, говорио сам као обичан човек и блогер – написао је Кадиров на Телеграму.

Такође је нагласио да себе не види на савезним функцијама – ни као председника ни као министра.

Према речима Кадирова, његово место је у Чеченији, одакле „неће нигде ићи“.

Подсећамо, Кадиров је јуче изјавио да САД користе Украјину да на њеној територији поставе војне базе, додајући да би, да је на месту руског председника Владимира Путина, „одавно заузео Украјину“.

Кадиров је рекао да је најближи сусед Русије Украјина и да је реч о братским словенским народима.

Према оцени Кадирова, Америка не чини ништа добро Украјини, већ јој је потребна држава у којој ће да постави своју базу.

– Ако има људи у Украјини, они морају да се супротставе томе, а ако их нема у Украјини, онда Русија мора да предузме мере – рекао је Кадиров.

Додао је да би, да је на месту председника, „одавно заузео Украјину, послао трупе тамо, успоставио ред“.

– Ако Америка или неко мисли да је могуће уништити Русију или заузети или бацити нашу земљу на колена, то се никада неће догодити – нагласио је Кадиров.

Оставите Коментар