Мајкл Kарпентер сматра да је најава да ће Дачић организовати српску дијаспору како би на изборима подржала Трампа знак да жели да се меша у унутрашњу политику.

„Српски министар спољних послова планира да се меша у америчку унутрашњу политику тако што ће окупити српске Американце да подрже Трампа 2020“, навео је бивши саветник некадашњег америчког потпредседника Џозефа Бајдена, иначе актуелног кандидата Демократске странке за председничку номинацију на свом налогу на Твитеру и поделио Дачићеву изјаву.

Kарпентер је додао и да лично мисли да Дачић чини велику грешку, а кад је реч о америчкој подршци европском путу Србије, она, по речима Kарпентера, треба да остане резултат договора две највеће партије у САД.

Дачић је јуче за „Српски телеграф“ изјавио да ће организовати Србе који живе у САД да на председничким изборима у тој земљи формализују подршку Трампу.

„Ако то урадимо паметно, ако објединимо те гласове, којих није мало, створићемо бољу позицију у новој администрацији“, навео је Дачић и истакао да у Америци живи 650.000 Срба.

Оставите Коментар