САД су понудиле економске и политичке уступке Приштини за пријем неколико хиљада Авганистанаца, али у Вашингтону постоји забринутост о способностима власти у Приштини да то учине, рекла су четири неименована америчка званичника агенцији Ројтерс.

Администрација америчког председника Џозефа Бајдена водила је тајне разговоре са више земаља него што је раније било познато у очајничком покушају да обезбеди привремени смештај угрожених Авганистанаца који су радили за америчку владу, рекла су четири америчка званичника Ројтерсу.

Тајни разговори са Косовом и Албанијом наглашавају жељу америчке администрације да заштити Авганистанце који су радили за САД од талибанских одмазда, док се безбедно завршава процес одобравања њихових америчких виза, наводи агенција.

Бајденова администрација је истраживала да ли би Казахстан, Таџикистан и Узбекистан примили хиљаде кандидата, али то није дало жељени напредак.

Министарство спољних послова привремених приштинских институција није одговорило на захтев Ројтерса да да свој коментар.

Амбасаде Албаније, Казахстана, Таџикистана и Узбекистана, такође, нису одговориле на захтев да дају свој коментар, навела је британска агенција, преноси Танјуг.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар