Руски лидер појављује се у најновијем издању „ДЦ комикса“. Он жели да нападне САД јер је њихов агент побио руске цивиле, међутим, чувени стрипски суперхерој покушава да га одговори од тога.

Американци су толико опседнути руским председником Владимиром Путином да је чак постао лик и у њиховим стриповима. У најновијем издању компаније „ДЦ комикс“ Путин жели да нападне САД јер је њихов агент побио руске цивиле, али чувени суперхерој Супермен путује у Москву и покушава да га од тога одговори.

Стрип под називом „Часовник судњег дана“, који је штампан у ограниченој серији, привукао је огромну пажњу само неколико дана након што је објављен. У њему се, осим Путина и Супермена, појављује и суперхерој Фајерсторм из познатог америчког стрипа „Стражар“ (Wатцхмен). Прича почиње тиме што Фајерсторм, током пута у Москву, случајно претвори руске цивиле у стакло. Због тога је Путин бесан и мобилише војску. Руски лидер, нацртан на Црвеном тргу поред оклопних возила и хиљада војника, поручује да више неће толерисати америчке лажи и обећава освету због напада Фајерсторма, који ради за владу САД.

Баш у тренутку кад се Путин спрема да објави рат Америци, стојећи испред Кремља, долеће Сурпермен. С обзиром на то да је поштован и у САД, али и у Русији, Супермен покушава да убеди Путина да је све био велики неспоразум и да Фајерсторм није намерно претворио људе у стакло.

Фото: Printscreen
Фото: Printscreen

– Фајерсторм није хтео да повреди цивиле. Он може да употреби своје супермоћи да врати људе у њихово првобитно стање – рекао је Супермен Путину.

Руски лидер га прекида и говори му да има доказе да је Фајерсторм амерички агент.

– Ово је био напад против руског народа. Није у реду то што ти покушаваш да ме убедиш у супротно пред људима које је Фајерсторм убио – навео је Путин.

У том тренутку на сцену ступа Фајерсторм, носећи у рукама руско дете које је повратио у живот. Руски војници без обзира на то почињу да пуцају у њега, а Супермен ускаче и спасава дете. Путин гледа сав тај хаос и уз помоћ својих агената улази у аутомобил и одлази са Црвеног трга. Том сценом се завршава ново издање стрипа.

Руски председник није коментарисао да ли му се допада стрип, међутим, медији у Москви пишу да је то још један доказ да су Американци потпуно опседнути Путином. С тим је сагласан и портал „Раша тудеј“, који је објавио да је Путин у издању „ДЦ комикса“ ипак представљен као разуман човек јер је спреман да саслуша Суперменове аргументе.


Зверски представили Асада

Компанија „ДЦ комикс“ зверски је представила сиријског председника Башара ел Асада у једном од претходних бројева стрипа „Часовник судњег дана“. У њему Супермен посећује ратом разорену Сирију, којом влада познати стрипски антихерој Црни Адам. Он представља Супермену дечака Набила Азмаха из Думе, којем је породица убијена у рату.

– Сестра му је страдала у хемијском нападу који је покренуо Асад, руска марионета – рекао је Црни Адам Супермену.