АМБАСАДА Сједињених Америчких Држава у Црној Гори саопштила је да је забринута због коментара који бацају сумњу на то што се догодило у Сребреници 1995. године.

– Тражимо јасноћу и надамо се да ће Влада Црне Горе недвосмислено осудити масакр и назвати га онаквим какав је био – геноцид, поручила је Амбасада САД на свом Твитеру.

Министар правде, људских и мањинских права Владимир Лепосавић на седници Скупштине Црне Горе  одлуку Међународног суда за ратне злочине о догађајима у Сребреници, истичући да је она базирана на ставу Хашког трибунала који је, како је оценио, компромитован јер је прикрио доказе о злочинима над Србима на Косову.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

– Уопште не могу да признам или не признам догађај о којем немам сазнање. Ја сам спреман да признам да је у у Сребреници учињен злочин геноцида када се то и недсвосмислено утврди. Не знам да ли је постојала геноцидна намера 1995. у Сребреници. Могу само да верујем или не верујем судијама из Хага, било оним који су гласали за ову правну квалификацију, или онима из истог судског већа који су о овом питању заузели или издвојено или посебно мишљење. Хашки трибунал за бившу Југославију, осим што је основан резолуцијом, уместо међународним уговором готово је у потпуности изгубио легитимитет кад је утврђен да су докази известиоца Савета Европе о вађењу и трговини органима цивилних српских жртава на Косовоу уништени у том суду – казао је Лепосавић, што је касније изазвало буру негодовања остатака бившег режима па и самог председника државе Мила Ђукановића. 

Оставите Коментар