Суперсонична ракета „Циркон“ показала се као знатно бржа него што су претпостављали западни експерти.

„Пошто је брзина ракете 11.000 километара на сат, пет минута би било довољно да она стигне до Пентагона и да га уништи“,  навео је немачки часопис Штерн.

Према наводима листа, западни експерти су претпостављали да брзина „Циркона“ нец́е прелазити 6.000 километара на сат. Ракета је, међутим, надмашила та очекивања. Због њене брзине и пречника дејства од хиљаду километара, готово је немогуће је пресрести и уништити пре него што стигне до мете.

„Таквим ракетама ефикасно могу да се супротставе само електронски системи противваздушне одбране и ласерско оружје“,- закључио је Штерн.

Председник Русије Владимир Путин је током обрац́ања Федералној скупштини Русије 20. фебруара саопштио да ц́е нова суперсонична ракета „Циркон“ имати брзину девет маха и домет вец́и од 1.000 километара.

https://youtu.be/FK24JkFBHXM

Иначе зграда америчког Пентагона се налази на врху списка могућих циљева у Америци који је представила државна телевизија Русија 1. У случају да америчке ракете запрете Русији, поред Пентагона у Вашингтону, у којем се налазе високи органи управљања Оружаних снага и Комитет начелника штабова, ту су још и владин контролни центар Кемп Дејвид, контролни центар председника САД и командни центар Комитета начелника штабова Форт Ричи, у држави Мериленд.

Оставите Коментар