Позивамо Исламску заједницу у Црној Гори да преиспитају и процесуирају овакво понашање рожајског имама Мурићаж

Након упокојења митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија, немали број појединаца блиских одлазећем режиму, објављивао је на друштвеним мрежама увредљиве и примитивне коментаре на рачун блаженопочившег Митрополита.

Овој скупини неодговорних и мржњом задојених особа се придружио и рожајски ефендија и предавач у „Школи Курана Рожаје“ Кемал Мурић.

Он је на свом Фесјбук профилу поспрдавачки говорио о заражавању Митрополита које је, на крају, проузроковало Његову смрт.

Такође, Мурић је подијелио колумну Биљане Србљановић, уз коју је написао сљедеће: „Заиста је умро враг нашег стољећа. Жалосно је што ове ријечи није написао Бечић који се представља као црногорац (за амфилохија су црногорци копилад), већ му љуби мртве руке“.

Истовремено, Мурић је подијелио поруку реиса Рифата Фејзића који је истакао да најоштрије осуђује „омаловажавање угледа и части Аллаховог Посланика“, док, као што видимо, сеири над самртним одром блаженопочившег Митрополита.

Позивамо Исламску заједницу у Црној Гори да преиспитају и процесуирају овакво понашање рожајског имама Мурића.

Кривична пријава против Мурића

У међувремену против Кемала Мурића је подигнута кривична пријава Управи полиције од стране Милана Куча из Будве, због, како се наводи у пријави, почињеног прекршаја из члана 7, став 2, Закона о јавном реду и миру.

Напоменимо да је Кемал Мурић скандалозне објаве избрисао са свог Фејсбук профила.

--

Leave a Reply