Друштвене мреже, тачније Твитер брује од, за сада, спекулација, да ће се Ана Брнабић уселити у до прошле године руинирану вилу Јованке Броз у Улици кнеза Александра Карађорђевића 75 у елитном београдском насељу Дедиње, пише Глас јавности.

Наиме, како се наводи у статусу, па претпостављамо да га је писао неко ко живи у том крају, још увек актуелна председница Владе Србије, виђена је како на градилишту обилази раднике који раде на сређивању виле од 750 квадратних метара, дограђивању неких просторија и изградњи базена.

Колико је познато у јавности вила је, за сада, власништво Државе, а претпоставља се да ће и Брнабићева кренути примером бившег председника Томислава Николића и откупити вилу по повољној цени.

Санација изузетно руиниране куће, за почетак је у новембру 2019. пуних шест година од смрти Јованке Броз, почела санација куће на Дедињу у којој је живела, пишу београдски медији.

Здање се сређује као репрезентативна државна вила. Радила се нужна санација делова крова и фасаде, у циљу спречавања даљег пропадања објекта до привођења новој намени, истакли су прошле године за медије, у Управи за заједничке послове републичких органа, која од 2006. газдује кућом од 750 квадрата.

Радови се финансирају из буџетских средстава опредељених за одржавање објеката у власништву државе, за прошлу годину било је издвојено 15 милиона динара, а новац је био за комплетну реконструкцију од подрума до крова, и замену металне ограде и дворишне капије.

Укупна планирана издвајања износе око 34 милиона динара, писали су прошле године медији.

1 KОМЕНТАР

  1. Ovo svo bezakonje i pljacku snosi ceo SNS na celu sa Aleksandrom Vucicem i celom NJEGOVOM vladom a koji je udomio svog ortaka Tomislava Nikolica.

    Ja se divim narodu Srbije da dosad nije digao kuku i motiku i svrgnuo aktuelnu vlast u Beogradu i da patriotske snage Srbije uzmu vlast u Srbiji.

Leave a Reply