Андреа Тот (24) из Кикинде, најбоља је студенткиња Медицинског факултета у Новом Саду. У Ректорату Универзитета, прелепој магистарки фармације недавно је уручено признање за завршено школовање са просечном оценом 10.

Адреа је добила још једну награду, будући да је убедљиво најбоља студенткиња Медицинског факултета. За разлику од већине младих и образованих људи који у нашој земји не виде перспективу, Андреа је одлучила да остане у Србији, а у родном граду већ се запослила. Сматра да наша јавност и медији не афирмишу праве вредности у довољној мери. Неукус, простаклук и неморал, из неког разлога, цењенији су од знања, поштења и доброте:

Фото: Приватна Архива/kurir.rs
Фото: Приватна Архива/kurir.rs

„Мишљења сам да у јавности нису довољно истакнути квалитети које поседујем ја и мени слични млади људи. Убеђена сам да нас је много. Учиниће ме срећном и испуњеном уколико мој успех “постане лековит” и мотивише младе особе“, признаје Андреа која је сваку годину годину “чистила са десеткама”:

„Колико је мени познато, не памти се последњих година да је на Медицинском факултету, на одсеку фармација, неко урадио овако нешто“, прича Андреа и додаје да за овакав резултат не постоји чаробни фармацеутски рецепт:

Фото: Приватна Архива/kurir.rs
Фото: Приватна Архива/kurir.rs

„Ствар је прилично једноставна. Све је у доброј организацији времена и редовном извршавању свих обавеза. Све што бих у току једног дана испланирала, увек сам и реализовала. Уколико тако поставите ствари, биће времена за провод, дружење и љубав“, поручује Андреа.

Наука “родила” љубав

Током школовања, Кикинђанка је упознала суграђанина Николу Тепавца, већ афимисаног иноватора у области роботике, о коме је Курир, у више наврата, писао:

„Спојила нас је наука, која је изнедрила љубав. Значила ми је његова подршка, а верујем да сам и ја Николи била ослонац“, каже Андреа.


С.У.

loading...