Посланик ДФ-а и један од лидера тог покрета Андрија Мандић саопштио је да подноси оставку на функцију посланика.

„На жалост, нећу бити у могућности да будем присутан и учествујем када се ових дана у Скупштини ЦГ буде расправљало о избору ВДТ-а и о још неким веома важним темама, које изискују да клуб посланика ДФ буде комплетан. Не морам ни помињати колико је избор ВДТ-а важна тема за ДФ, који се годинама непрестано налази на мети корумпираног судства и тужилаштва. Зато ћу поднети оставку на место посланика у Скупштини Црне Горе, са намером да омогућим да на моје место што пре дође следећи посланик са наше листе – председник Општинског одбора Нове српске Демократије у Подгорици, дипломирани правник Радош Зечевић, како би клуб ДФ-а радио у пуном капацитету“, објаснио је Мандић.

Наводи како се захваљује свима који су се интересовали за његово здравље.

„У ових неколико дана, уверио сам се у племенитост и солидарност бројних људи. Било је, очекивано, и оних других – мање добронамерних, али се на њих не љутим, јер је све то наша Црна Гора, људска, чојска, витешка, али и сурова, искључива и немилосрдна“, поручио је Мандић.

#AndrijaMandic: ПОДНОСИМ ОСТАВКУ НА МЈЕСТО ПОСЛАНИКА, А НАКОН ОПОРАВКА ИДЕМ НА ТЕРЕН – СВИ МОРАМО ДАТИ СВЕ ОД СЕБЕ, ЈЕР…

Gepostet von Demokratski front am Montag, 15. Juni 2020

Додаје како је оно што је за скупштинском говорницом, на теме које су доносиле седнице, имао да каже, казао у протеклом времену, како је рекао, јасно и непоколебљиво.

„Не потчињавајући се онима који су стварали недемократски амбијент и изнуђивали послушност. Саопштавао сам и ствари за које сам знао да нису популарне, које не иду низ длаку дијелу јавног мњења и које други шапућу на уво. Зато што, у сусрету са изазовима и озбиљним темама, нисам желио да устукнем, просећи нове гласове а издајући оне који су ме гласали и дали ми мандат да у њихово име покажем став. Нисам се додворавао ни масовним медијима и њиховим наративима. Винстон Черчил је казао: „Став је мала ствар која чини велику разлику. Ми смо ту разлику направили. Било је жестоких расправа, тешких седница, гужве, метежа, али ничега што у таквом облику, па и још радикалнијем, немају британски, јапански, италијански, турски, украјински и други парламенти у свијету. Једино чега у осталим парламентима цивилизованих земаља нема, то је интервенција полиције. Зато у наредном сазиву Скупштина мора добити потпуни интегритет“.

„Време опоравка искористићу да се посветим обавезама и великим изазовима који су пред нама, а пре свега конципирању стратегије за период који долази. Након повратка у Црну Гору у потпуности се посвећујем раду на терену. Пред нама је тешка кампања, тешка борба, која се мора завршити тријумфом народа и његове воље, ако желимо да извучемо Црну Гору из канџи криминалног, антисрпског и антиправославног режима. Простора за калкулације нема. Сви у опозицији морамо да пружимо максимум. Приоритет мора имати оно што смо спремни да пружимо, а не да узмемо“, наводи у саопштењу лидер ДФ-а.

Како је навео циљ је један – победа.

„Дугујемо је генерацијама оних које овај режим обесправљује, свима онима који су се борили против тираније, који нису одустали. Победу дугујемо и онима који више нису са нама, а који су до краја остали усправни у својој борби за слободу. Победа је задатак свих генерација које у овој борби учествују“, закључио је Мандић.

Advertisements
--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here