ИЗВОР: ПРИСМОТРА

Портал Присмотра дошао је у посед списка донација којим се финансира анти-кинеска пропаганда у Србији, коју организује невладина организација “ЦЕKОР”. Агенти ове организације директно су финансирани од стране западних структура што негира њихову тврдњу да су они једна обична еколошка организација. Чланови ове организације на чијем челу се налази Наташа Ђерег поделе годишње преко 120.000 евра. Организација “ЦЕKОР” постоји од 1999. године. За 21. годину свог постојања никада се нису бавили еколошким катастрофама које су изазвале НАТО бомбе на рафинерије, фабрике и друга разна хемијска постројења. Такође “ЦЕKОР” се никада није бавио Железаром Седерево , када су њени власници били американци. Одговор на ова питања добијамо када погледамо ко финансира “ЦЕKОР” и због чега “ЦЕKОР” не сме да напада западне државе због еколошке катастрофе које су изавале бомбардовањем Србије.

Kо финасира “ЦЕKОР”?

Агенти организације “ЦЕKОР” добијају велики новац за своје непостојеће пројекте. Целокупан овај новац заврши у њиховим џеповима. Заузврат агенти “ЦЕKОРА” нападају кинеске инвестиције у Србији. Навешћемо неке примере донација које “ЦЕKОР” добија. “ЦЕKОР” је добио од “Европске климатске организације” 48.000 евра. Од “Регионалног центра за животну средину” за централну и источну Европу добили су 22.500 евра. “Европски покрет у Србији” доделио им је 15.000 евра. Оно што треба рећи јесте да агенти “ЦЕKОРА” често одлазе у иностранство и да у својим путним торбама доносе новац у Србију, који је мимо овог списка који ми објављујемо.

Још један доказ да организација “ЦЕKОР” прави непостојеће пројекте је и донација “Друштва за проучавање птица” које је “ЦЕKОРУ” доделило 5.700 евра. Поставља се питање какаве везе “ЦЕKОР” има са проучавањем птица у Србији. На “ЦЕKОР” утицај такође имају и регионалне обавештајне службе , тако је “ЦЕKОР” из Сарајева добио 11.400 евра. Овај новац им је доделила фондација “Kрила Наде”. “ЦЕKОР” је добио још неке мање донације које можете видети на сликама.

Оно што треба рећи је да су ово донације “ЦЕKОРА” само за једну годину , и да “ЦЕKОР” сваке године добија неколико стотина хиљада евра. Тако да за 21. годину постојања, “ЦЕKОР” је добио око пет милиона евра донација које су завршиле у џеповима њихових агената. Њихова директорка Наташа Ђерег уместо што са саопштењима напада Присмотру могла би да да одговор где је завршило ПЕТ милиона евра за 2 деценија рада “ЦЕKОРА”?

Директорка “ЦЕKОРА” Наташа Ђерег

ИЗВОР: ПРИСМОТРА

Leave a Reply