Зоран Бабић више није в.д. директор Kоридора Србије. На ту функцију изабран је на седници Владе Александар Антић, функционер СПС-а, који је у претходној влади био министар енергетике.

Управо су Kоридори Србије то јако предузеће за које је лидер СПС-а Ивица Дачића најављивао да ће припасти СПС-у. Kако се и спекулисало, на место директора дошао је Александар Антић, за кога у новој расподели карата није било места у Влади Србије, пише Нова.рс.

Решење о његовом постављењу на директорску позицију објављено је у Службеном гласнику.

Такође, објављено је и Решење о разрешењу Зорана Бабића са те функције. Kако пише у том документу, Бабић је разрешен на лични захтев.

Бабић је иначе на функцији в.д. директора био пуне три године, иако Закон о јавним предузећима предвиђа да у статусу вршиоца дужности неко може да остане најдуже годину дана.

Kако су медији преносили, на ту позицију изабран је усред расписаног конкурса за директора Kоридора, а до данас није познато зашто је конкурс поништен.

Иако је као актер несреће на наплатној рампи Дољевац, у којој је страдала Станика Глигоријевић, а која се догодила још почетком прошле године, изјавио да подноси неопозиву оставку због изгубљеног живота, Бабић је до сада остао у директорској фотељи.

--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here