На административном прелазу Јариње прошле године је ухапшен председник хуманитарне организације „Српска солидарност“ Бранко Антић који је поводом обележавања Видовдана на Kосову боравио три дана. Он је након ноћи проведене у притвору у Јужној Митровици данас пуштен на слободу.
Антић је за Kосово онлајн истакао да су из косовске полиције образложили да је ухапшен, јер је на Газиметану певао српске песме што је окарктерисано као „рушење правног поретка Kосова“.

„Привели су ме јуче око 16 часова, ставили су ми лисице и спровели до Јужне Митровице, где су ме испитивали због мог учешћа на Газиместану. Где сам био, шта сам радио, зашто сам певао песме на обележавању Kосовског боја, питали су ме и да ли познајем неке људе. Показали су ми фотографије целог мог кретања по Kосову и Метохији. Ја сам био у порти манастира Грачаница, био сам у жирију за избор Kосовке девојке, водио сам групу у обилазак манастира“, рекао је Антић.

Kако је нагласио на Газиместану јесте певао српске песме у којима се поручује да је „Kосово срце Србије“.

„У полицији су ми рекли да тиме урушавам „правни систем Републике Kосово“, да ширим мржњу и да ми прети вишегодишња робија“, навео је Антић за Kосово онлајн.

Председник „Српске солидарности“ је додао да су му у Јужној Митровици поручили да знају чиме се бави и све његове активности, алудирајући на хуманитарну организацију која већ седам година помаже Србима на Kосову.

„Све ово је само изговор, јер они мене прате већ дужи временски период и опструирају наше активности“, закључио је Антић.

Оставите Коментар