Медијска мрежа Антидот тврди да је портал Крик објавио истраживање о имовини председничких кандидата са пуно фалсификата и нетачних података са очигледном намером да помогне у скривању чињеница које се односе на имовину и финансије кандидата Вука Јеремића.

Фото: Информер


Крик је у свом истраживању вишеструко умањио висину имовине и прихода Јеремића, наводи Антидот и подсећа да је та мрежа објавила обиман фактографски досије у коме се прецизно наводи имовина коју поседују Јеремић, његова органиазција и чланови његове најближе породице.

У саопштењу Антидот истиче да је према наводима Крик-а Јеремићева организација наводно добила само око три милиона евра донација, што је, како тврди, нетачан податак, јер из докумената до којих је дошао истраживачки тим Антидот-а произлази да је Јеремићев ЦИРСД, од краја 2013. године примио донације у износу од 5.957.000 долара.

Даље се наводи да је Крик свесно изнео нетачне податке да је Јеремићева предузетничка ПР Агенција за консалтинг приходовала нешто више од пола милиона евра, иако је Антидор прецизно утврдио да је на рачун те фирме уплаћено 1.335.000 долара, а целокупан износ уплаћен је на основу уговора Јеремића и фондације „China Energy Fund Committee“, која је, шта више, додатних 1.000.000 долара уплатила ЦИРСД-у.

Антидот указује да је Крик такође умањио и квадратуру стамбених некретнина које поседује Јеремићева породица, наводећи да некретнине поседују само Јеремићева супруга и мајка, па је, тврди ова мрежа, јавност нетачно обавештена да Јеремићи поседују свега 518 метара квадратних, иако је у извештају Антидота реч о 1. 100 квадратних метара стамбеног простора.

Фото: Информер

Антидот, у саопштењу, додаје да је Крик намерно пропустио да истражи некретнине у власништву Штефаније Лекић, мајке Јеремићеве супруге Наташе, која поседује 359,5 квадрата стамбеног простора и преко 11 хектара земљишта, а које је стекла пошто се њена ћерка удала и Јеремић постао министар спољних послова.
У истраживању, истиче Антидот, није поменуто ни да Ратомир Лекић, отац Наташе Јеремић, поседује кућу од 64 метара квадратних у Владимирцима, стан површине 81 квадрата на Новом Београду, где заједно са својом супругом Штефанијом Лекић поседује и стан од 55 квадрата.
Антидот тврди да Крик није поменуо ни чињеницу да је Вуков отац, Михајло Јеремић, власник куће од 97 квадрата у Јежевици код Чачка, али и да у поседу има нешто више од четири хектара пољопривредног и шумског земљишта.
Медијска мрежа сматра да је Крик, свесно грешећи само код кандидата Вука Јеремића, имао намеру да овим неистинама помогне поменутом кандидату током изборне кампање.

Извор: Информер