УПОЗОРЕЊЕ:
ФАШИЗАМ НЕ БИРА!

ПАЖЊА:
ФАШИСТИ ЋЕ БИТИ УБИЈАНИ НА УЛИЦИ –
ПО СПИСКУ!

Да не буде да нисте знали!
Недавно, чекајући на семафору да се упали зелено светло чуо сам разговор двојице младића. Јадног од њих сам препознао као активисту антифашизма у НС и он је нешто обрађивао саговорника а овај се као не да: “ПА шта сад, јер то значи да треба поубијати и децу свих људи који иду на стадионе зато што су тамо фашисти?!” – “Децу не, али фашисте ПО УЛИЦАМА ТРЕБА УБИЈАТИ!” Каже, овај млади антифашиста.
У том се упалило зелено и ми кренусмо а ја као конзервативни револуционар, који има симпатије према свим револуционарима мислећи да се млади активиста нешто залетео благо га закачиш раменом о раме, не бих ли га упозорио да не открива положаје тако јавно. Али, опет сам испао необавештен – то нису конспиративни положаји, то је јавни фронт који финансира Сорош! – Не, није теорија завере, већ чињеница, погледајте линк испод.

Дакле, млађашњи активиста није причао напамет, нити је лупао глупости, списак постоји – сад треба поступити по списку!
Како ће бити поступано погледајте другу тезу из наслова ове објаве – али другари, зашто ја све вас УПОЗОРАВАМ на то?!?
Поставља се питање ко је ФАШИСТА, а на основу јасног образложења зашто је неко стављен на списак може се извући некаква методологија. Навешћу два примера из којих се види да фашизам не бира, те да то може бити свако од нас, само ако није довољно пажљив:
– Неки навијачи из Београда су стављени на списак зато што имају просторије у истој улици у којој и одређена, неоспорна ( по састављачима списка), фашистичка организација;
– Удружење из Новог Сада је представљало, или популарисало, скретало пажњу на одређени часопис, у којем су текстови објављивали и двојица фашиста. Не пише ништа шта је спорно у тим текстовима али чим су аутори фашисти – то је довољно.
Из овога се јасно и недвосмислено види, и другари немо’ да се правите блесави:
– НЕМО’ ДА ИДЕШ ЊИХОВОМ УЛИЦОМ! То јест пазите којим улицама ходате јер ако се у њима налазе просторије фашистичко – екстремистичке организације јасно је да сте и ви фашиста.


Наравно, да је бесмислено објашњавати да ли сте се ви ту, као, случајно нашли, или сте носили некакве поруке за фашисте или им помагали на неки други начин…
– УБИ МЕ ФАШИСТИЧКА РЕЧ; Додуше, песник је рекао: “Прејака”, али то је то!
Замислите, шетате се ви том улицом, у којој, ко фол, не знате да постоје фашисти, седнете да попијете кафу или неко друго пиће у неки кафић, баш у улици, или кварту у којем се налазе фашисти!! и онако “успут” узмете неке новине да их прелистате.. Кад тамо, у тим новинама, текстове објављивали фашисти ( јер њих има свуда) – и ви сте као невини!?!


Нећемо да се правимо луди, поготово сад кад сам вам рекао. Немојте после да се чудите ако једни другима будемо ишли на оне чудне журке како је Миле Бајшев недавно назвао даће. ?

Дејан Перишић, Фејсбук