АНТИФА позива присталице да се нападне Спасовданска литија због „фашистичких моштију“ Светог владике Николаја.

У четвртак 25. маја биће обележена слава Београда, Вазнесење Господње – Спасовдан.

Спасовданска литија је традиционална литија која се одржава сваке године у Београду на дан градске славе, празник Вазнесења Христовог – Спасовдан.

Ове године како наводе из СПЦ, због две велике трагедије које су се догодиле, у ОШ „Владислав Рибникар“ и Младеновцу, овогодишње обележавање славе биће у знаку молитве за мир међу људима.
На челу литије, биће кивот са моштима Светог владике Николаја, које ће бити донете из манастира Лелић код Ваљева како би утешиле народ у овим тешким данима и ради духовног окрепљења.

Овај потез СПЦ осудили су из атеистичких и АНТИФА удружења и позвали народ да се организује и нападне литија, због како наводе „моштију нацистичког владике Николаја Велимировића.“

Ове седмице ово је други позив за напад на СПЦ, патријарха и вернике Српске Православне Цркве.

Претходно су присталице феминистичке идеологије Татјана Војтеховски, Биљана Лукић и многе друге осудиле речи патријарха и позвале да се на протесту против насиља организују и покажу патријарху шта мисле о њему.


Иначе, када су у Другом светском рату Немци окупирали Југославију, Велимировић је стављен у кућни притвор и на крају одведен у логор Дахау, где је провео три месеца, што је чињеница која сама по себи говори о нацистичкој природи српског свеца.

Весна Веизовић / Васељенска

Оставите Коментар