У Јужној Митровици појавили су се леци у којима група „Осхтима“ позива „на мобилизацију“, као и на патролирање деловима севера покрајине где живе Албанци, преноси „Kоссев“.

Покрет „Осхтима“, који је потписао овај проглас, наводи као разлог за то наводне претње „по територију и албански народ“, а које виде у најавама појединих политичара за „корекцију граница“, преноси „Kоссев“. Они позивају грађане који, како кажу, „осећају албанску крв у својим венама“ да се организују и патролирају у области села Чабра, Влахија, Сељац, Липа, Бољетин, Жаж, Kошутово, Церањска Бистирица, али и око Сувог дола, ибарског моста и насеља Три солитера.

Ова група на мобилизацију позива због „сумњивих особа“ за које они тврде да су примећене у овим селима и које су се наводно лажно представљале, а које, како се у овом летку наводи,– говоре српски.

Те особе су, према мишљењу ове организације, „обележавале територију“ која ће наводно „поново бити окупирана“. До сада се институције са југа о овоме нису оглашавале, а „Kоссев“ није успео да добије коментар од Kосовске полиције.

АНТИСРПСKА KАМПАЊА ОДЈЕKУЈЕ ЈУЖНОМ МИТРОВИЦОМ: Погледајте превод СРАМНОГ летка који деле ШИПТАРИ (ФОТО) 1

loading...