Градоначелник Никшића Марко Ковачевић саслушан је данас у Вишем тужилаштву због свог става о наводном геноциду у Сребреници.

„Био сам у Вишем државном тужилаштву да дам изјаву поводом кривичне пријаве ДПС-а којом сам оптужен за негирање наводног геноцида у Сребреници“, рекао је Ковачевић након саслушања.

Сада је, истакао је, јасно да је ДПС Резолуцију у парламенту Црне Горе гласао да би се са својим савезницима кроз њу обрачунавао са својим политичким противницима и српским народом у Црној Гори и региону.

„Видимо да постоје покушаји ислеђивања мојих сународника и у региону и јасно је да је ово део шире акције против народа ком припадам. Све ово се дешава а да притом за 400.000 протераних Срба из Хрватске и 200.000 протераних Срба из Сарајева, као и за непребројане хиљаде побијених Срба у том рату нема никакве правде, нити су злочинци кажњени“, рекао је.

У правосудном смислу ови догађаји су или прећутани или су виновници ослобођени пред „судовима“, рекао је Ковачевић и додао да, ако, како каже, „ту имамо неједнак однос онда је све јасно“.

„Тако ће бити јасно да ако отпочну процес против мене да се то ради по политичкој основи у склопу обрачуна са српском народом који је, као што видимо, отпочео Резолуцијом која је донесена у јуну“, рекао је Ковачевић у изјави за подгоричку Борбу.

Оставите Коментар