Фестивал ‘Мирдита’ у организацији НВО Иницијатива младих за људска права, а који промовише албанску културу у циљу помирења Срба и косовских албанаца, подигла је праву буру у јавности. На отварању фестивала који је почео у 18 часова био је присутан велики број припадника десничарских организација а полиција је обезбеђивала цео догађај, преноси Глас јавности.

У једном тренутку полицији се придружила и жандармерија, а након скандирања била је запаљена и једна бакља.

Скупу су се придружили и лидер Српске Деснице Миша Вацић, припадници Левијатана, покрет Живим за Србију Др Јоване Стојковић, као и лидер покрета Заветници Милица Ђурђевић.

Миша Вацић је изјавио да се захваљује “Мирдити“ јер је ујединила народ.

  • Ово је протест више патриотских група и одличан пример јединства где смо се сложили око заједничког противника, а то је Иницијатива младих која провоцира овим фестивалом, не постоји косовска културна баштина, већ је на Косову српска културна баштина. Као што је Мило Ђукановић ујединио све Србе у Црној Гори, захваљујем се “Мирдити“ што је ујединила Заветнике, Левијатан, антиваксере, Народну патролу, све навијачке групе и Српску Десницу. Слога биће пораз врагу! – рекао је Вацић.

Подсетимо, јутрос је у Делиградској улици група десничара залепила плакате против фестивала, а и у том случају полиција је интервенисала.

Из Иницијативе младих за људска права, који су и један од организатора фестивала „Мирдита, добар дан“, истичу да је порука фестивала да се шири мир и помирење између српског и косовског друштва, а не насиље, мржња и раздвајање.

Оставите Коментар